Kunnskapspåfyll ved årets begynnelse

Like årvisst som at solen snur, og samtidig med at vi begynner å merke at dagene blir litt lengre, inntar Tannlegeforeningen og flere hundre av dens medlemmer Folkets Hus i Oslo.

I pausene er det mange som benytter anledningen til å diskutere med kollegaer.

Nærmere 200 deltakere hver dag i fire dager. Totalt 19 kurs går av stabelen, og i pausene flokker folk seg rundt fruktfatet, for ikke å si kaffeautomatene, mens utstillerne står trofast på post i vestibylen og tar imot potensielle kunder. Det er januarkurs.

Og hvem er det som kommer? Jo, det er tannleger fra hele landet. Fra sør og nord og øst og vest. Men mest øst.

Og hva er det de vil ha? Jo, de vil ha kurs om protetikk i hverdagen og om hvordan de kan bli sjef i eget liv. Og gjerne noe om farmakologi, digital røntgen og generell medisin. Akutt medisin fenger også. Likeledes tannbleking og nytt om hvordan man lager bedre komposittfyllinger. Endodonti er alltid interessant, mens stresskjeve, bittproblemer og snorking på skinner også trakk mange tannleger til Oslo Kongressenter i Folkets Hus. Noen vil vite mer om spiseforstyrrelser, mens andre kommer for å høre om hvorfor man skal reparere tenner. Foreleserne er norske. Og svenske.

Men kurs i praksisadministrasjon var det ikke mange nok som meldte seg på, så det måtte arrangøren avlyse. Likeledes det som skulle handle om arbeidsmiljø. Og det som skulle være to kurs i akuttmedisin ble slått sammen til ett, og slik ble det også med kurset i digitalt foto, forteller Siri Anne Warvik Arentz, som holder orden på både deltakere og alt annet som har med januarkurs å gjøre i NTF.

Kurskonsulent Siri Anne Warvik Arentz sørget for at alt fungerte for kursdeltakerne som fant veien til Folkets Hus i Oslo i januar.

– Det er litt færre deltakere i år enn ved januarkursene i fjor, forteller lederen av NTFs fagnevnd, Inger-Johanne Nyland, og det er alltid synd når vi må avlyse kurs. Men sånn er det. Man treffer ikke med alt. Dessuten var det uheldig at vi måtte avvise mange som gjerne ville få med seg oppdateringen i protetikk. Men der satte kursgiverne strenge begrensninger for antall deltakere. Vi skal gjøre vårt for at det ikke blir sånn en annen gang, lover hun, og legger til at tilbakemeldingene fra deltakerne på alle årets kurs er svært gode.

– Et sikkert tegn på at alt er som det skal være, er at kursdeltakerne er til stede gjennom hele kurset. Det er ikke slik at de bare kommer og stempler inn, for å kunne registrere at de har vært et visst antall timer på kurs. Her er de hele dagen, og alle foreleserne melder om engasjerte deltakere som følger godt med og stiller mange relevante spørsmål.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi