Årets utenlandskurs arrangeres i Italia

Fremtidens periodonti – nyvinninger og kontroverser

Kurset gir en bred oppdatering av diagnostiske metoder, sykdomsbildet og terapeutiske konsepter for periodontitt- og rehabiliteringen av periodontalt kompromitterte tannsett.

  •  Kan noen av de maskinelle og medikamentelle nyvinningene hjelpe oss i behandlingen av periodontal sykdom og sikre bedre prognose for utsatte tenner?

  •  Hvilke alternativer har vi med implantater som erstatning?

  •  Hvordan behandlingsplanlegger vi for rehabilitering med implantater?

  •  Hva med faren for peri-implantitt; hvem rammes og hvordan forebygges og behandles dette?

  •  Periodontal regenerasjon, er det noe håp eller blir det oftest med drømmen?

  •  Finnes det et godt system for prognosevurdering av tenner?

Kurset vil foregå som en kombinasjon av forelesninger og gruppearbeider.

Landskapet i Umbria er frodig og vakkert. Foto: Fotolia.

UMBRIA er et fasinerende italiensk område, nabodistrikt til Toscana. Her finner vi store sjøer, vinslott, klostre og katedraler. I Umbria dyrkes tobakk, frukt og oliven, og her produseres de kjente vinene Orvieto, Torgiano og Rosso di Montefalco.

Klimaet er italiensk godt og varmt, og landskapet er vakkert og malerisk. Tiberdalen ligger rett i nærheten, og romertiden har satt sitt preg på historie og fortidsminner. Bosetningen er svært gammel, det er mange funn fra bronsealder og enda eldre tider i området.

Spoleto er en by med alder og verdighet. Den nevnes første gang 241 f.Kr, og har siden vært i levende kontakt og konflikt med grekere, kartagenere, romere, etruskere, paver og hertuger. Dagens Spoleto er en typisk italiensk provinsby med en gedigen festning, en stor katedral og et godt bevart romersk teater blant severdighetene. Stemningen i byen er tiltalende og full av kulturopplevelser. Dessuten finnes det gode restauranter og gode konferansehoteller.

Kurs og overnatting er lagt til Cavaliere Palace Hotel, et firestjerners hotell som ligger i det historiske sentrum av Spoleto, i det 17. århundre Accoramboni della Valnerina Palace, utsmykket med fantastiske freskomalerier. Hotellet er fullstendig renovert, men har tatt vare på sin historiske atmosfære. Her er en hage, freskomalte haller og hvelvede tak. Alle rommene er svært romslige, lyse og utstyrt med alle moderne bekvemmeligheter.

Kursgiver

Eirik Aasland Salvesen er spesialist i periodonti med praksis i Stavanger

Målgruppe

Tannleger

Kursplan

Forelesninger og gruppearbeider

Tid

Avreise onsdag 12. mai 2010

Hjemreise søndag 16. mai 2010

Antall timer

20

Kursavgift

Kr 7 000

Ledsageravgift

Kr 2 000

Oppholdsutgifter

Kr 12 000. Turer og måltider inkludert.

Påmelding

Påmeldingsfrist er 1. februar 2010.

Transport

Flyreise bestilles og betales av deltakerne

Nærmere opplysninger

Ta kontakt med Ann Kristin Engh Solem på e-post: ann.kristin.solem@tannlegeforeningen.no

Kurset og programmet

Onsdag 12. mai

Avreise Oslo klokken 9.20 med Norwegian. Klokken 12.20 lander vi på Romas flyplass Fiumicino. Så blir det lunsj etter en kort busstur. Deretter fortsetter vi i nordlig retning mot den vakre og trivelige byen Spoleto. Vi bor like utenfor sentrum på det vakre Cavaliere Palace Hotel. Etter innsjekk møtes vi for en kort presentasjon av kurset, samt en velkomstdrink og middag på hotellet.

Torsdag 13. mai

Kurs, med kaffepause og lunsj.

Sen eftermiddag besøker vi Spoletos sentrum for en liten guidet rundtur. Spoleto er en liten by, men er – på typisk italiensk vis – spekket med så mye historie og kunst at det er mer enn nok å se på. Etter rundturen blir det middag på trivelige Locanda della Signoria.

Fredag 14. mai

Kurs, med kaffepause og lunsj.

Sen eftermiddag reiser vi til den lille og spesielle byen Montefalco. Først beundrer vi det runde hovedtorget og den nesten suggerende San Francesco-kirken fra 1300-tallet. Så besøker vi den solide lokale vinprodusenten Arnaldo Caprai.

Arnaldo Caprai produserer naturligvis områdets klassiske viner Sagrantino di Montefalco og Rosso di Montefalco, men også flere lokale varianter.

Vi går en tur i vinkjelleren og prøver gårdens edlere produkter sammen med en – for området – typisk middag.

Lørdag 15. mai

En heldags utflukt i Umbrias grønne natur. Vi besøker Cascata delle Marmore. Denne fossen med en fallhøyde på 165 meter er laget av romerne, for ca. to tusen år siden.

Etter denne opplevelsen fortsetter vi til en liten trivelig bondegård, Casale, for en skikkelig landlunsj med mulighet til spasertur i de vakre omgivelsene. På hjemveien stopper vi i småbyen Norcia før vi spiser avskjedsmiddag på hotellet.

Søndag 16 mai

Frokost og busstur til Romas flyplass Fiumicino. Flyet letter klokken 11.30 og klokken 14.55 er vi hjemme i Oslo.

Man kan enkelt bestille billetter på Norwegiens nettsider på www.norwegian.no eller ved å ringe Norwegian på telefon 815 21 815.

Det kan bli mulighet til å forlenge oppholdet for dem som ønsker det.

Spoleto har et godt bevart romersk teater som én av attraksjonene. Foto: Fotolia.