Tilbakeblikk

1909

Billig tandindsætning

Dette ble annonsert i dagspressen av det nyopprettede Statens Tandlægeinstitut, noe som provoserte mange tannleger. Redaktøren skriver blant annet dette:

«Redaktionen maa med støtte af en række kolleger, som vi har konfereret med om sagen, meget beklage, at det nye instituts styre har fundet at burde slaa ind paa denne vei. Man skulde ikke have ventet, at en statsinstitution vilde gaa i spidsen for en annonceringsform, som den norske tandlægestand saa skarpt har paatalt, naar en eller anden kollega benyttede den.»

December 1909, 2det hefte

1959

N.T.F.’s 75-års jubileum

Jubileet ble feiret med blant annet festmøte i Oslo rådhus, jubileumsutstilling i Håndverkeren, festforestilling i Nationaltheatret og jubileumsbankett på Hotel Bristol. Vi siterer fra kirke- og undervisningsminister Birger Bergersens hilsningstale i Rådhuset:

«Kirke- og undervisningsdepartementet bringer NTF en varm hilsen til 75-års jubileet. Statsmyndighetene – og ikke minst Kirke- og undervisningsdepartementet – har alle grunn til å hilse NTF i dag. Det er et bredt samarbeid som har funnet sted disse årene, et samarbeid som organisasjonen har tatt initiativet til, og som den har skapt den faglige bakgrunn for.

Vi kan vel si at det har ført til betydelige framskritt på mange områder. Det er to merkesaker som jeg vil framheve i dag. Den første er NTF’s innsats da det gjaldt å bygge ut den sosiale tannpleie. Den andre er NTF’s bistand da en moderne og fullverdig tannlegeundervisning ble bygget ut i vårt land.»

Desember 1959, hefte 10

1999

Pasienter uteblir

Fra tre til fem pasienter uteblir fra timeavtale uten å gi beskjed. – Dette koster penger og gir oss en helt håpløs arbeidssituasjon, sier overtannlege Kjell-Sverre Hanssen ved Den offentlige tannhelsetjenesten i Troms til Harstad Tidende 221099. Omregnet i økonomi utgjør dette en hel tannlegestilling. Fire tannlegestillinger står fra før ubesatt i distriktet, to i Harstad og to i Kvæfjord.

Desember 1999, nr. 17