Tidende retter

I presentasjonen av hovedstyrekandidatene i Tidende nr. 13 er siste del av teksten falt ut i svaret til Carl-Henrik Gullaksen på spørsmålet om hvilke oppgaver NTF etter hans mening bør prioritere i kommende toårsperiode. Tidende beklager dette. Hans fullstendige svar på dette spørsmålet skal være:

– Vi må rette fokus på og være pådriver i de politiske prosesser som er nevnt ovenfor, slik at vi får gjennomslag og oppnår ønsket resultat for tannlegestanden. For å få til dette må vi være en samlet forening som i størst mulig grad evner å løse felles oppgaver slik at vi har tyngde, mål, retning og makt. Vi må jobbe med å skape oss en posisjon som gir bedre forhandlingsstyrke. Noe av forutsetningen for dette er at vi er tydelige i vårt verdigrunnlag, synlige i samfunnsdebatter, aktivt kommuniserer våre holdninger og forklarer årsakssammenhenger i de forhold hvor befolkningen og mediene har uheldige oppfatninger. Dette dreier seg i all enkelhet om prisbildet hos tannlegen, trygdespørsmål og rettigheter, herunder fordeling av økonomiske goder mellom sosiale grupperinger.

Et annet sentralt spørsmål er etableringen og organiseringen av en eventuell obligatorisk etterutdanning. Dette er et område som vil være med på å øke anselsen til tannlegestanden og medlemsskapet i NTF.