Landsmøtet 2009

Jeg har i år deltatt på landsmøtet for første gang som såkalt ikke yrkesaktiv.

Mange vil vel tro at det som ville være interessant for denne målgruppen, var revyen på fredag og gratis kaffe på dentalutstillingen. Så absolutt ikke!

Landsmøtets fagprogram består selvsagt av en rekke faglige godbiter – det skulle bare mangle. Men det inneholder også en rekke foredrag og sekvenser som i høyeste grad er interessante også for dem som ikke direkte praktiserer. For en del av sekvensene behøver man ikke engang tilhøre tannhelseteamet for å kunne ha glede og utbytte av det som presenteres.

Dette synes jeg er en gledelig og prisverdig utvikling. Ikke nødvendigvis som en service overfor oss som ikke lenger er avhengig av siste nytt innen implantater, rotbehandling og andre odontologiske spissfindigheter. Nei tvert i mot. Jeg tror at også for den praktiserende tannlege, med nesa dypt begravd i cavum oris, kan det være nyttig og utviklende å heve blikket ut av munnhulen, og på landsmøtet bli informert og oppdatert på fenomener og problemstillinger som ligger utenfor det området vi ellers befinner oss i.

Munnen er en del av mennesket, og både vi og våre pasienter er en del av samfunnet. For oss tannleger, og ikke minst for tannlegene som stand, er det viktig at fagnemnden også tar slike betraktninger med når de setter opp fagprogrammet på våre landsmøter. Det har de gjort, og all ære for det.

HaraldJøstensen 

E-post: trollpl@online.no