Tilbakeblikk

1909

Festskriftet

i anledning N.T.F.’s 25-aars jubilæum kan faaes ved henvendelse til redaktøren, J. E. Gythfeldt, Kristian Augustsgade 14, eller til kassereren, Blumenthal-Petersen, Huitfeldtsgade 2. Det koster heftet 5 kr., indbundet i originalbind 7 kr. + porto.

Heftede eksemplarer besørges indbundne for 2 kr. + porto, naar de indsendes til en af de nævnte foreningsfunktionærer, til hr. Siegumfeldt, Chr. IV gade 13 eller til hr. bogbinder Halv. Hansson, Nedre Voldgade 5/7.

November 1909, 1ste hefte

1959

Redaktørskifte

I årets representantskapsmøte ble tannlege Ferdinand Strøm enstemmig ansatt som redaktør. Han har allerede som vikar vist at han vil fortsette den linje som Nygaard Østby har trukket opp. Ferdinand Strøm er vel kjent av hele den norske tannlegestand både i egenskap av rettsmedisinsk sakkyndig, som lærer, som redaktør av «Munnpleien» gjennom 4 år, og som flittig skribent. Det er derfor all grunn til å tro at Tidende fortsatt er i gode hender, og vi ønsker den nye redaktør hjertelig velkommen. (Generalsekretær Knut Gard i lederartikkel.)

November 1959, hefte 9

1999

Politisk enighet

Vi har gjentatt til kjedsommelighet at det er økende interesse for tannhelse blant politikerne. Det er sagt at det er «kvalmende» politisk enighet i tannhelsespørsmål, men hva fører det til? Statsbudsjettet bærer ikke bud om økt satsing på vår sektor.

Da Pensjonistforbundet nylig arrangerte et seminar om eldres tannhelse, i samarbeid med NTF, Norsk Tannpleierforening og Norsk Tannvern, var det ikke mulig å få en eneste sentral politiker til å sitte i et panel og diskutere Pensjonistforbundets krav om økte offentlige midler til eldres tannhelse. (Fra president Arild Vangsteins tale ved åpningen av NTFs landsmøte 1999.)

November 1999, nr. 16