NTFs informasjonsmøte 2009

Utdeling av NTFs dobbeltkompetansestipend 2009

Årets informasjonsmøte tar for seg fire brennaktuelle tema. Det blir anledning til å stille spørsmål fra salen i tillegg til det som foregår fra podiet. Presidenten vil lede møtet.

Ny politikk på tannhelsefeltet – nye utfordringer for NTF?

Flere av de politiske partiene har foran høstens stortingsvalg signalisert at de vil gi mer penger til tannhelse. Både omfanget av behandlingen, hvem som skal få behandling og ikke minst hvordan finansieringen kan skje, vil ha konsekvenser både for offentlig og privat sektor. Hvordan tenker og hva gjør NTF i denne saken?

Inger-Lise Solum Mathiesen

Visepresident i NTF

IT i tannlegepraksis – muligheter, plikter og krav

Tannlegene bør kunne bruke flere av de mulighetene teknologien gir, blant annet ved å sende henvisninger og epikriser over nettet. Og hva med SMS-varsling eller timebok på nett?

Myndighetene har bestemt at hele helsetjenesten skal bruke Norsk Helsenett. HELFO vil sette en tidsfrist for når innsending av oppgjør skal skje nettopp over Norsk Helsenett. For å bruke elektroniske hjelpemidler til journalføring, og spesielt hvis man skal sende pasientopplysninger over nett, må man oppfylle Norm for informasjonssikkerhet. Datatilsynet har avdekket at ikke alt står bra til i tannhelse-Norge.

Forvirret eller fortvilet? Vi forsøker å gi en overordnet oversikt over utviklingen og om hvordan norske tannleger skal informeres og hjelpes inn i den nye IT-verdenen.

Jørn André Jørgensen

NTFs hovedstyre

Obligatorisk etterutdanning: Garantiordning eller skuebrød?

Hvorfor kan det være aktuelt å innføre obligatorisk etterutdanning? Hvordan funger dagens frivillige registreringssystem? Hva viser erfaringene fra Danmark? Hva sier høringsvarene fra lokalforeningene – og hva mener tannlegene?

En obligatorisk etterutdanning vil medføre mange nye krav til NTF lokalt og sentralt, både av praktisk og prinsipiell karakter. Hvordan kan vi takle disse utfordringene?

Hildur C. Søhoel

NTFs hovedstyre

Etikk og butikk: Om reklamebestemmelsene i NTFs etiske regler

Er tannlegenes gode omdømme en gave fra folket til standen eller et resultat av godt arbeid fra den enkelte tannlege og bevisst styring av etikken fra foreningens side? Hvorfor ble det ansett som nødvendig å lage nye reklameregler for enkeltmedlemmet – var det et smart valg eller en dum begrensning?

Helle Nyhuus

NTFs hovedstyre

Målgruppe

Tannleger

Tid

Fredag 16. oktober kl 1030-1200