Tilbakeblikk

1909

Skolebarns tænder

Der meddeles fra Bergen, at de bevilgede 1 000 kr. deles mellom to tandlæger, som hver tager indtil 150 barn, paa hvem der plomberes det, der kan plomberes. Bevilgningen gjælder «ubemidlede», og skal overlæreren desuden kunne sende til udtrækning barn «for øieblikkelig» hjælp. 2den og 3die klasse er vilkaarlig udseet til behandling.

De forskjellige skoler – 7 – sender efter tur patienterne til undersøgelse mandag, hvorefter de faar time. Næste skole varskues, naar en er færdig.

November 1909, 1ste hefte

1959

Arbeidet med Bergens Tannlegehøyskole begynt

e innledende arbeider med Tannlegehøyskolen på Årstadvollen i Bergen er nu kommet i gang og i løpet av en ukes tid blir anbudsinnbydelse på grunnarbeidene sendt ut, opplyser arkitekt Øivind Maurseth til Bergens Arbeiderblad.

Prøvefundamenteringen som ble foretatt for å få kjennskap til grunnforholdene er avsluttet, og ved månedsskiftet november–desember regner man med å komme i gang med de egentlige grunnarbeider. Skolen skal stå ferdig i 1962, og hele anlegget er kalkulert til 11 millioner kroner.

Oktober 195, hefte 8

1999

Preklinikerne i Oslo på plass i nytt hus

et var tredobbelt feiring ved Oslo-fakultetet den 1. oktober: Institutt for oral biologi (IOB) åpnet offisielt sine nye lokaler tilknyttet Rikshospitalets nybygg på Gaustad, fakultetet feiret sitt 40-årsjubileum og samtidig ble det markert at den nye studieordningen nå er gjennomført. Instituttleder Pål Brodin er godt fornøyd, ikke bare med lokalene, men enda mer med stor aktivitet og god rekruttering til instituttets vitenskapelige stillinger.

November 1999, nr. 15