2010 – starten på obligatorisk etterutdanning?

I november skal representantskapet debattere og ta stilling til spørsmålet om obligatorisk etterutdanning. Det blir en spennende debatt som kan føre til nye utfordringer både for medlemmene og for oss som er tillitsvalgte. Uansett utfallet av denne debatten ønsker fagnemnda å tilby NTFs medlemmer et allsidig etterutdanningstilbud. Som tidligere vil vi dessuten fortsette å tilby kurs til tannpleiere og tannhelsesekretærer; faglig oppdatering for hele teamet. På NTFs nettsted har alle NTFs medlemmer mulighet til å registrere sin etterutdanningsaktivitet. Her kan du holde oversikt over etterutdanningstimene dine på en enkel måte.

Som vi har gjort i mange år, starter vi 2010 med januarkurs. I fire dager fra 11. til og med 14. januar kan du fylle på med etterutdanningstimer. Jeg vil spesielt gjøre deg oppmerksom på heldagskurset i traumatologi med Jens Ove Andreasen på torsdagen. Her får du anledning til å høre en verdenskapasitet på området. Benytt deg av denne muligheten!

Årets utvalg av kliniske kurs ellers er omfattende. På de neste sidene finner du mye å velge i, forhåpentligvis også noe som ser interessant og fristende ut for deg. Påmeldingen gjør du enklest ved å logge deg inn på din side på NTFs nettsted. Da blir etterutdanningstimene dine også automatisk registrert i din profil på nettstedet.

I serien med medisinske emner, spør vi deg i år om du har kontroll på helseskjemaet. Vi er pålagt å kartlegge pasientenes generelle helsetilstand – men er vi i stand til å forstå betydningen av de opplysningene vi innhenter? Du kan også velge å kurse deg om nye perspektiver på kostens betydning for den orale helse. Kanskje finner du det dessuten nyttig og interessant å lære mer om den munntørre pasienten, og om trygderettigheter for den pasientgruppen.

Praksisøkonomi står også på programmet. Vi har mottatt ønsker fra flere om kursing i dette emnet. Kveldskurset hører med under praksisadministrasjonsserien som vi startet for noen år siden.

Til slutt vil jeg rette oppmerksomheten mot utenlandskurset 2010. Kurset går av stabelen midt i mai, i Italia, nærmere bestemt Umbria. Det faglige innholdet står periodontist Eirik Aasland Salvesen for, og vår populære reiseleder Li Axare har lagt opp et spennende sosialt og kulturelt program for oss. Du finner mer informasjon på side 804.

Det er fortsatt mange av medlemmene som ikke har registrert en eneste etterutdanningstime siden registreringsmuligheten startet fra 2005 – er du en av dem? Benytt 2010 til å gjøre noe med dette. Logg deg inn og registrer – så kan du lett følge med hvordan det står til med din faglige oppdatering.

Godt kursår 2010!

Inger-JohanneNyland 

leder NTFs fagnemnd