Nytt om lønn for tannhelsesekretærer

Som de fleste privatpraktiserende medlemmer sikkert kjenner til, har NTF i mange år deltatt i avtaleforhandlinger om lønns- og arbeidsbetingelser for privatansatte tannhelsesekretærer. «Veiledende avtale om lønns- og arbeidsvilkår mellom privatpraktiserende tannleger og deres tannhelsesekretærer» (også kalt mønsteravtalen) forhandles frem av NTF og HSH på den ene siden og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet og Parat på den andre siden. Avtalen regulerer blant annet tannhelsesekretærenes arbeidstid, ferie, velferdspermisjoner og ikke minst lønn.

Årets forhandlinger om justering av avtalen ble gjennomført i slutten av juni og informasjon om resultatet av forhandlingene fulgte med som vedlegg til Tidende nummer 10.

I år var det et såkalt mellomoppgjør og av den grunn ble det bare forhandlet om lønn. Neste år er det hovedoppgjør og da kan det igjen være aktuelt å gjøre endringer i noen av bestemmelsene som regulerer andre typer arbeidsbetingelser. Partene har allerede blitt enige om å møtes i forkant av neste års forhandlinger for en helhetlig gjennomgang av avtalen med tanke på å få bedre flyt og sammenheng i tekst og innhold.

Avtalen i fulltekst finner du under www.tannlegeforeningen.no/Drifts- og arbeidsvilkår/Privat sektor/Lønns- og arbeidsvilkår hjelpepersonell. Hvis du har gått glipp av informasjonen med nyhetene om årets forhandlingsresultat, finner du dette samme sted.

Lin MuusBendiksen 

seniorkonsulent, NTF