Pensjonistmedlem – er Tidende nødvendig?

For tre år siden gikk også jeg inn i pensjonistenes rekker, men heldigvis slapp jeg å diskutere med meg selv om jeg skulle si opp medlemskapet i NTF pga et abonnement som jeg ikke lenger følte det helt store behovet for. Siden min ektefelle fortsatt ville være yrkesaktiv i flere år, skrev jeg til NTF og forklarte at i vår familie ville det være naturlig at den som fortsatt er i arbeid, betaler for Tidende. Det fikk jeg gehør for, og fikk i stedet en ganske liten sum å betale for såkalte «goodies» pr. år. Denne summen har (som kontingenter vanligvis gjør) lagt på seg for hvert år: I 2007 hadde den steget til 125 kroner, og for 2008 til «hele» 163 kroner. Jeg betaler fortsatt med glede, selv om jeg også har nedlagt et stort frivillig arbeid for NTF i min tid som aktiv. (Apropos til innlegg fra Parow og Grøthe i nr. 5)

Av diskusjonen som har gått har jeg oppfattet at det er kostnadene til Tidende som er hovedgrunnen til at pensjonistkontingenten er blitt så stor som den er blitt.

Kan dette virkelig være nødvendig når man har NTFs hjemmesider på Internett?

Det eneste jeg savner på disse hjemmesidene er «personaliasidene» fra Tidende for å kunne lese hvem som har runde dager og hvem som er gått bort. Jeg hadde klart meg godt bare med NTFs internettsider, hvis de bare hadde blitt litt forbedret. Som pensjonist føler jeg ikke behov for papirutgaven av Tidende. Jeg tipper at de fleste ville synes det var greit nok om man kunne logge seg inn som medlem på nettsidene og lese det lille man hadde behov for av foreningsinformasjon.

Jeg har derfor et forslag å komme med til Hovedstyret: La abonnementet på Tidende vær en frivillig sak for pensjonister, men sørg for at man finner de viktigste personalia-nyhetene på medlemssidene på internett. Så kan kontingenten for pensjonister settes så lavt at ingen blir provosert av den.

Hvis hovedstyret ikke finner dette som en mulig løsning, så antar jeg at det kan være vikarierende motiv ute og går? Skulle det ha noe med opplagstall og porto å gjøre? Håper jeg tar feil, og at det ikke er betalende pensjonistabonnenter som bidrar til at praktiserende medlemmer får Tidende litt billigere?

Med vennlig hilsen
Kari HoltheTornes 

 

 

 

Til orientering: Tidende, også Personaliaspalten, har ligget åpent og tilgjengelig for alle på Internett fra og med Tidende nr. 1, 2002, under adressen www.tannlegetidende.no For øvrig kan presidentens begrunnelse for representantskapets vedtak om kontingent for pensjonistene leses i Tidende nr. 5, side 326.

Redaksjonen