Vil jobbe for et fortsatt godt Tidende

Tidendes nyvalgte redaksjonskomité hadde sitt første møte 28. februar i Oslo. Lederen, Jon E. Dahl fra NIOM og Universitetet i Oslo, og medlemmene Anders Godberg, privatpraktiserende tannlege i Sarpsborg og Malin Jonsson, post doc. ved Universitetet i Bergen, skal representere leserne i to år fremover.

Anders Godberg, Jon E. Dahl og Malin Jonsson utgjør Tidendes redaksjonskomité for perioden 2008 og 2009.

Vi ønsker å stimulere tannlegene landet rundt til å skrive flere kasuistikker, sier komiteen.

– Det er ikke bare de vitenskapelig ansatte ved fakultetene som kan levere godt og relevant fagstoff. Alle kan bidra med sine erfaringer og være med på å tegne en liten del av tannlegenes faglige hverdag i Tidendes spalter. Etter hvert som det blir mer og mer vanlig å dokumentere sitt eget arbeid med fotos og gode begrunnelser for hvorfor man velger å gjøre ting på akkurat den måten, vil flere ha lettere for å levere kasuistikker til redaksjonen, mener komiteen.

Komitemedlemmene tar gjerne imot henvendelser fra tannleger som lurer på om det de har å bidra med kan være av interesse, før de eventuelt tar kontakt med Tidendes redaksjon. Redaksjonen på sin side tar også gjerne imot kasuistikker direkte fra leserne.

– Vi synes også det er en god idé at Tidende har opprettet et fagråd, med deltakelse på høyt nivå fra alle de tre lærestedene. Jevnlige møter med utveksling mellom tidsskriftet og lærestedene to ganger i året vil helt sikkert bidra til at det kommer mer fagstoff til redaksjonen, mener komiteen. Redaksjonskomiteen og Tidendes redaksjon vil også vurdere om det etter hvert kan være grunnlag for å dele ut Tidendeprisen til beste fagartikkel hvert år, i stedet for hvert annet år.

Komitemedlemmene vil gjerne minne Tidendes lesere om at det er deres blad, og at de alltid er velkomne til å komme med tips og ønsker om temaer, fagstoff og annet de gjerne vil ha mer av i tidsskriftet. Savn og tips kan godt meldes til komiteens medlemmer, som er redaktørens rådgivere, eller direkte til redaktøren.

Redaksjonskomiteens leder, Jon E. Dahl, sier at han setter pris på at det er kommet yngre krefter, som også har noen års erfaring, inn i redaksjonskomiteen, med tanke på at det er de yngre tannlegene som skal stå for kontinuiteten fremover. Mens Malin Jonsson og Anders Godberg verdsetter at Jon E. Dahl, med sin fartstid, fortsetter som leder for komiteen.

Ellen BeateDyvi