Vestlandsmøtet startet året

Vestlandsmøtet ble arrangert av Bergen Tannlegeforening (BTF) for 67. gang den 3. til 5. januar. Torsdagen var avsatt til ulike kurs, mens det var foredrag og dentalutstilling på fredag og lørdag.

Fra dentalutstillingen på Vestlandsmøtet: Dag Ronny Andreassen fra Unident AS demonstrerer kamerautstyr til Roar Stornes og Fartein Fluge (th). Rakel på pappas arm er også litt interessert.

Selve møtet, som i henhold til lang tradisjon fant sted på Radisson SAS Hotel Norge i Bergen sentrum, ble innledet med at den 17 år gamle pianisten Christian Hundsnes Grøvlen spilte stykker av Brahms og Grieg. Formannen i BTF, Kari Odland, la vekt på lokale saker i sin åpningstale. Spesielt nevnte hun at kandidatene ved tannlegeutdanningen i Bergen er et vesentlig rekrutteringsgrunnlag for tannhelsevirksomheten i regionen, og hun var meget betenkt over de reduksjonene i studentopptak som er varslet på grunn av dårlige lokaler ved universitetets bygg.

Presidenten i NTF, Gunnar Lyngstad, tok bl.a. opp personalutfordringene som Den offentlige tannhelsetjenesten kan få i forhold til privat sektor. Utenlandskonkurransen ble også nevnt. Amalgamforbudet, som hadde blitt innført uanmeldt, var bekymringsfullt, men NTF skulle i samtaler med miljøverndepartementet om saken, opplyste han.

Det faglige programmet for øvrig spente fra forhold ved utvikling og salg av klinikker («Hvordan pynte bruden», som det sto i tittelen), til pasientkommunikasjon, tannhelsemeldingen, kroneforlenging, keramiske erstatninger, orale funksjonshemninger, overgrep og barnemishandling, samt ameloblastsvikt. Samtidig var det kurs for tannhelsesekretærer i gerodontologi og plastfyllinger. Noe for enhver smak, altså. Dermed er det odontologiske nyåret i gang i vestlandsregionen.

Tekst og foto:
Nils RoarGjerdet