Ny forhåndsutfylt selvangivelse

Mange har sikkert fått med seg at det i år kommer en forhåndsutfylt selvangivelse for næringsdrivende. Den er forhåndsutfylt med opplysninger fra blant annet arbeidsgivere, banker, finansinstitusjoner og barnehager, slik som selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister. Næringspostene må du fremdeles fylle ut. Dette gjør du på en egen side i selvangivelsen. For personlig næringsdrivende som bruker næringsoppgave 1 (RF-1175) skal løsningen være arbeidsbesparende ved at den overfører verdier mellom skjemaene og til riktig post i selvangivelsen. Det skal også være lagt inn kontroll- og hjelpefunksjoner til støtte under utfylling av selvangivelsen.

Du kan finne din forhåndsutfylte selvangivelse og alle tilleggsskjemaer i din arbeidsliste på www.altinn.no Dersom du bruker et årsoppgjørsprogram kan forhåndsopplysninger lastes ned til årsoppgjørsprogrammet.

Selvangivelsen vil i år bli sendt ut ca 1. april. Næringsdrivende vil altså i år ikke motta selvangivelse i februar. Næringsdrivende som ønsker å sende inn sin selvangivelse før 1. april kan gjøre dette via årsoppgjørsprogram fra midten av februar, men da uten forhåndsopplysninger. Fristen for levering av selvangivelsen på papir er i år 30. april. Frist for å levere elektronisk selvangivelse er som tidligere 31. mai.

Dag KiellandNilsen 

juridisk rådgiver, NTF