Tilbakeblikk

1908

Christiania tandlægeselskab

afholdt sin aarlige generalforsamling den 15de december. I anledning af den på massemøde den 13de november nedsatte komités henvendelse til Christiania tandlægeselskab om at overtage stillingen som lokalforening for Kristiania besluttedes at svare, at det var selskabets ønske at bestaa som et selskab af privat karakter med udelukkende videnskabeligt og selskabeligt program. Det var selskabets erfaring i de 9 aar, det havde bestaaet, at paa denne basis fremmede det sit formaal bedst.

Af diskussionen fremgik det forøvrig, at man var enig i det ønskelige i, at en officiel forening for Kristania nu dannedes, og at alle Kristianiatandlæger burde støtte denne ved sin indmeldelse.

December 1908, 2det hefte

1958

Høgskolens tilslutning til Universitetet i Oslo

Som kjent tok høgskolen i fjor opp med Kirkedepartementet forslag om å nedsette en komité som skulle ta opp til behandling spørsmålet om Tannlegehøgskolens tilslutning til Universitetet i Oslo.

Departementet og Universitetet i Oslo erklærte seg enig i at spørsmålet om tilslutning burde utredes og komiteen ble nedsatt med tre representanter fra hver av de to institusjonene. Innstillingen ble lagt frem i juni d.å. og i august sluttet det akademiske kollegium seg til den.

Professorrådet har 10. september d.å. gått inn for en tilslutning av høgskolen som eget odontologisk fakultet. Tilslutningen er foreslått gjeldende fra 1. juli 1959.

Høgskolen har bl.a. foreslått at det ikke gjøres endringer i høgskolebygningens status. Den tilhører Tannlegeundervisningens fond.

 Saken er nå til behandling i Kirkedepartementet og vil antagelig bli lagt frem for Stortinget til behandling i vårsesjonen. (Brev fra rektor S. Lossius til NTF av 2. oktober 1958.)

November 1958, hefte 9

1998

Tannlegekrise – mangel på tannleger eller…?

Godt støttet av kolleger syngende «Those were the days, my friend, we thought they’d never end» innledet hovedstyremedlem Liv Lyssandtræ sitt foredrag på landsmøtet om problemene med å få tannleger til ledige stillinger i Den offentlige tannhelsetjenesten. Og konklusjonen på foredraget var at det eneste tiltaket som virker raskt og gir geografisk spredning av tannleger, er bedre lønns- og arbeidsforhold i Den offentlige tannhelsetjenesten NÅ.

November 1998, nr. 15