Presentasjon av forskningsprosjekter ved Det medisinsk-odontologiske fakultet

Vinnerne av stipend for beste presentasjon sammen med juryen. Fra venstre Amani Hamza Osman, Nina Wang, Anne Bjørg Tveit og Frøydis Norvik. Foto: Jørgen Barth.

Den 8. oktober arrangerte Institutt for klinisk odontologi i Bergen det årlige presentasjonsseminaret for kandidater i forskerutdanningen og studenter med NFR-stipend som arbeider med odontologiske forskningsprosjekter.

I år var det påmeldt hele 16 presentasjoner, en sterk økning fra året før, med representasjon fra prosjekter knyttet til fire ulike institutter på Det medisinsk-odontologiske fakultet. Dette viser at det er behov for møteplasser for odontologiske forskningsprosjekter, og at dette årlige presentasjonsseminaret fungerer som en slik møteplass.

Seminaret ble ledet av PhD-kandidat Kerstin Schander som sørget for en god diskusjon etter hvert innlegg, og at tidsskjemaet ble overholdt.

Som vanlig ble det delt ut stipend for beste presentasjon i klassene studentforskere og ph.d.-kandidater. Juryen besto i år av professor Anne Bjørg Tveit og førsteamanuensis Nina Wang fra Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Prisen for beste studentpresentasjon gikk til Frøydis Norvik (kull 4) som mottok stipend på kr 5000 for sin presentasjon «Interleukin (IL)-17 and IL-23 in Sjögrens syndrome». Veiledere er professor Anne Isine Bolstad og postdoktor Malin V. Jonsson.

Amani Hamza Osman ble tildelt kr 10 000 i stipend for beste presentasjon blant PhD-kandidatene. Tittel på presentasjonen var: «Phenotypic and functional differences between oral carcinoma-associated fibroblasts and normal oral fibroblasts». Professor Anne Chr. Johannessen og postdoktor Daniela E. Costea er veiledere.

ErikSandquist 

forskningskonsulent ved Institutt for klinisk odontologi, UiB