Tilbakeblikk

1907

Tandlægeexamen

begyndte 14de mai med følgende skriftlige prøve: «Beskriv melketænderne og deres forskjelligheder fra de blivende tænder, deres frembrud og fældning». – 48 kandidater var fremmødt.

Mai 1907, 6te hefte

1957

Inspeksjon?

Paul Holck har i et tidligere debattinnlegg anbefalt fylkestannlegene å inspisere distriktstannlegenes arbeid på pasient og ser på det som et «krav om veiledning». I dette nummer svarer Hans Lødrup blant annet følgende: «Noe slikt krav eller ønske har nok ikke distriktstannlegen. Folketannrøkten er ikke – og skal ikke være – en slags skole, hvor distriktstannlegen skal veiledes i å legge silikat- og amalgamfyllinger, eller undervises i røntgendiagnostikk. Folketannrøkten har helt andre oppgaver, og den forutsetter at tannlegen kan sitt fag. Høyskolen må gjøres ansvarlig for den kunnskap tannlegen har tilegnet seg, før han oppnår licentia practicandi.»

Juni 1957, hefte 6

1997

Tannvernseminaret 1997 – «Hvem juger?»

Norsk Tannverns to dagers seminar i Oslo i april samlet over 110 deltagere for å drøfte om de offisielle tannhelsestatistikkene som viser en stadig bedring av barnas og unges tannhelse, ikke fanger opp det reelle bildet av kariesutviklingen. – Ingen juger, var konklusjonen fra den ene av de to møtelederne, Vibeke Kjærheim, som slo fast at det fortsatt er noen som har mye karies, at det fortsatt skal rapporteres, men at det er nødvendig å inkludere nye grupper av prioritert klientell i rapportene.

Mai 1997, nr. 7