Kandidater til Karl Evang-prisen 2007

Karl Evang-prisen ble opprettet som en honnør til den tidligere helsedirektøren for hans sosialmedisinske pionérinnsats. Målet med prisen er å stimulere interessen og arbeidet for folkehelsen og sosiale forhold som har betydning for denne.

Karl Evang-prisen for 2007 skal gå til en person eller organisasjon som har gjort en særlig innsats enten på områdene folkehelse og sosiale forhold, rettssikkerhet, trygghet i helse- og sosialtjenesten eller opplysningsarbeid og medvirkning i samfunnsdebatten om viktige helse- og sosialpolitiske spørsmål. Det er ingen forutsetning at vedkommende person eller organisasjon er knyttet til helse- og sosialtjenesten. Det blir lagt vekt på at innsatsen er aktuell, men innsats over tid vil også bli vurdert.

Prisen blir delt ut i sammenheng med Helsetilsynets årlige Karl Evang-seminar den 23. oktober. Seminar og prisutdeling finner sted i Oslo kongressenter på Youngstorget og er åpent for alle.

Komiteen som velger prisvinneren består av: redaktør Hilde Haugsgjerd, professor Aslak Syse, professor Steinar Westin, dekan Elisabeth Brodtkorb og rådgiver Ruth Andresen.

Skriftlig søknad kan sendes av kandidaten selv eller andre personer og organisasjoner til: Statens helsetilsyn, Avd. II, postboks 8128 Dep. 0032 Oslo. Frist for innsending: 21. august 2007.

For ytterligere informasjon, kontakt informasjonssjef Nina Vedholm, e-post: nve@helsetilsynet.no, tlf. 21 52 99 66.