Soria Moria 6. –7. mai:

Kollegahjelp nytter

Hvert annet år møtes NTFs kollegahjelpere til erfaringsutveksling. Årets samling på Soria Moria i Oslo 6. og 7. mai var rik på erfaringer og historier om at det virkelig nytter.

Johan Dahl og Karin Røe fra Villa Sana ved Modum Bad snakket om balansen mellom de ulike rollene som tannlege, kollegahjelper og privatperson.

Erfaringsutveksling og motivasjon er det aller viktigste ved kollegahjelpersamlingene. Tidligere hadde de årlige samlinger, og flere tok nå til orde for at hyppigere møter er å ønske. – Det gir inspirasjon å høre hva andre har opplevd, og det kan puffe oss til å ta kontakt med en kollega som vi ellers nøler med å ringe til. Kanskje det til og med lønner seg at vi møtes en gang i året, sa en av deltakerne. Samtidig ble det foreslått å benytte NTFs landsmøte til et møte kollegahjelperne imellom.

Sjonglerer mellom jobb og privatliv

Karin Røe og Johan Dahl fra Villa Sana ved Modum Bad var invitert til å gi påfyll utenfra. Denne gangen skulle det handle om kollegahjelperen selv og hans eller hennes jobb og privatliv, og situasjonene der han eller hun skal fungere som kollegahjelper. – Hva kjennetegner en god tannlege, spurte Røe? Og her listet kollegahjelperne opp en lang rekke egenskaper og kjennetegn som røpet det en annen sa – om at det er ikke de verste bøllene som blir valgt til kollegahjelper. Det var de myke og ydmyke sidene ved tannlegeyrket som ble vektlagt av de 26 kollegahjelperne som var med på årets samling. Som tradisjonen tro vekslet mellom foredrag, gruppesekvenser og diskusjoner i plenum.

Tekst og foto:
Ellen BeateDyvi