Tilbakeblikk

1907

Nødvendigheden af tandlægeassistance ved offentlige institutioner

Der burde være en tandlæge ved hvert hospital, ved hvert barnehjem eller hjem for gamle og ved lignende institutioner. Ja, jeg vil gaa videre og sige, at enhver institution, der behøver læge, ogsaa burde have en tandlæge. (Dental Era.)

April 1907, 5te hefte

1957

Undervisningen i Bergen

Det medisinske selskap i Bergen i samarbeid med Bergen Tannlegeforening arrangerte 19. februar i år et møte for å vekke mosjon for en medisinsk odontologisk førsteavdeling ved Universitetet i Bergen.

Det er innlysende at vi er interessert i at det snarest mulig blir opprettet en medisinsk odontologisk førsteavdeling i Bergen, men det skulle være like innlysende at det ikke må skje til fortrengsel for utbyggingen og utvidelsen av vår høgskole i Oslo. Rektor Reidar Selmer-Olsen var invitert til å være en av innlederne på møtet, og vi har bedt ham om å få hans innlegg til Tidende. Red. (Innlegget er gjengitt i sin helhet i bladet.)

April 1957, hefte 4

1997

Tro det eller ei

Steenberg Grafisk as som produserer tannlegetrykksaker, får hver dag 6 – 7 telefoner fra pasienter som vil avbestille eller forandre tannlegetimen sin. Årsaken er at enkelte tannleger sender ut innkallingskort til sine recallpasienter uten å stemple kortet med navn og telefonnummer. I sin «nød» ringer folk Steenbergs telefonnummer som de finner på kortet. Det hjelper ikke at trykkeriet nå har gått over til å sette navn og telefonnummer med svært små typer. I mangel av riktig nummer klarer folk å lese det og benytte det.

Derfor er det en oppfordring fra Steenbergs sentralbord om at tannlegene enten bestiller timekort med eget navn trykt på eller stempler det med navn og telefonnummer.

Mars 1997, nr. 4