Animasjonsfilm om kariesprosessen

Sosial- og helsedirektoratet ønsker å øke forståelsen av sammenhengen mellom tannhelse og kosthold i befolkningen. Direktoratet har fått laget en animasjonsfilm som forklarer prosessen som fører til hull i tennene, og som samtidig informerer om hvordan dette kan unngås.

Filmen «Hvordan det blir hull i en tann og hvordan utviklingen kan stanses» foreligger i 4 versjoner og kan lastes ned gratis fra www.shdir.no/tannhelse Direktoratet foreslår at filmen gjøres lett tilgjengelig på den enkelte behandlers PC, og sier at den i tillegg bør kunne være nyttig å bruke i utadrettet virksomhet i forbindelse med tannhelseopplysning. De ser gjerne at filmen brukes aktivt, blant annet overfor småbarnsforeldre, for å øke forståelsen av hvorfor daglig tannpuss og regelmessige måltider er så viktig.

Ved visning i større forsamlinger, og der man ikke har tilgang til PC og projektor, kan det være nyttig å ha en DVD-utgave. Denne kan kjøpes for 100 kroner hos Norsk Tannvern (www.tannvern.no), som også har vært direktoratets samarbeidspartner i arbeidet med filmen.