Norsk Elektronisk Legehåndbok gratis

www.helsebiblioteket.no får alt norsk helsepersonell gratis tilgang til Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) fra 1. februar 2007.

– Dette er et praktisk oppslagsverk som kan brukes av alle i helsetjenesten, og som kan bidra til en kvalitetsheving av arbeidet, sier direktør John-Arne Røttingen i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

NEL har vært på markedet i åtte år, og inneholder blant annet pasientinformasjon og beskrivelser av kliniske prosedyrer, symptomer og sykdommer. I tillegg finnes informasjon om førstehjelp, legemidler, trygdemedisin, vaksiner og legemiddelinteraksjoner. I de enkelte kapitlene finnes lenker til relaterte tilstander, undersøkelser, behandlinger, undervisningsprogram, illustrasjoner, bilder og videoer.

NEL er utarbeidet for norsk helsetjeneste av norske fagfolk. Produktet ble opprinnelig laget for allmennleger, men er et nyttig kunnskapsverktøy for mange grupper helsepersonell. – Vi vil jobbe for å få flere i helsevesenet til å ta tjenesten i bruk, sier redaktør for Helsebiblioteket Magne Nylenna.