Tilbakeblikk

1907

Anders Sandvig

Fra en biografi av O. Krøtø siteres innledningen:

«A. Sandvig feirer den 6te november sit 25-aarsjubileum som tandlæge. Naar man i den anledning skal forsøge at sige noget om denne mand, befinder man sig strax i en vanskelighed; thi hvorledes skal man karakterisere ham? Tandlæge, samler, forfatter! Paa alle disse felt har han skabt sig et navn. Alt til sammen har gjort ham stor. Ingen side kan sees bort fra, hvis man skal se ham i den rette belysning.»

Oktober – november 1907, 1ste hefte

1957

Rapporten som ikke er til å komme forbi

En rapport om tilgangen på og behovet for akademisk arbeidskraft ble fremlagt som vedlegg til Stortingsmelding nr. 72 (1957) og anmeldt i Tidende av Sivert Bryhn Ingebrigtsen, byråsjef i Helsedirektoratet. Han skriver som avslutning: «I årene fremover må en regne med at spørsmålet om å sikre landet en tilstrekkelig tilgang av arbeidskraft innen de akademiske yrker, svarende til de behov som skal dekkes, blir meget aktuelt. Denne diskusjonen vil også berøre oss tannleger, og jeg tror at de av oss som vil gjøre krav på å være meningsberettiget på dette område, gjør klokt i å kjenne prinsippene for en slik vurdering. Rapporten er ikke til å komme forbi.»

Oktober 1957, hefte 8

1997

Tannlegenes honorarsetting skal undersøkes

I løpet av høsten vil 800 privatpraktiserende tannleger motta et skjema til utfylling i en undersøkelse som blant annet skal gi svar på grunnlaget for honorarsettingen. Bak prosjektet står Konkurransetilsynet som gjør at tannlegene er forpliktet til å svare. Selve gjennomføringen er et samarbeid mellom Institutt for samfunnsodontologi i Oslo ved professor Jostein Grytten og Handelshøyskolen BI ved professor Rune Sørensen.

September 1997, nr. 12