Ny kurssesong og nytt kurssystem!

Fagnemnden ønsker velkommen til ny kurssesong med stor variasjon i kurs. Les informasjonen som følger med kursannonseringen nøye og gjør deg kjent med NTFs nye nettportal. Vi håper at de aller fleste av dere vil melde dere på via nettet. Det er første gang vi benytter det nye elektroniske kurssystemet til et så stort arrangement som januarkursene er. Når kurset er gjennomført, vil det automatisk registreres i din kursprofil. Det blir derfor lett å holde regnskap med de timer du opparbeider deg i etterutdanningssystemet. Ny kursregistrering innebærer at tannleger ikke lenger får noe kursbevis for sin deltagelse. For annet tannhelsepersonell utsteder vi inntil videre kursbevis.

Arbeidskurs er etterspurt og populært. Vi tilbyr arbeidskurs i maskinell endodonti, hvite fyllinger og i periodonti. Alle kursene gjentas én gang, slik at flest mulig får anledning til å delta. Et nytt kurskonsept i serien praksisadministrasjon er; «Tannlegen som personalleder og coach.» Mange tannleger har høy «turn over» av tannhelsesekretærer. I mange tilfeller skyldes nok dette at vi ikke er gode nok ledere. Vi må se våre medarbeidere og bli i stand til å utvikle kompetanse og gi ansvar, slik at medarbeideren føler eierskap til bedriften. Administrasjon av praksisen kan delegeres, slik at vi kan konsentrere oss om pasientbehandlingen. Derved blir vi mer effektive og får mer fornøyde medarbeidere. Har du lyst til å finne mer ut om dette, bør du melde deg på kurset med Executive Coach Lars Arne Skjong. Etter gjennomført kurs, kan du selv leie inn kursgiver til ditt kontor for å gå gjennom rutiner og se på dine spesifikke behov. Vi ønsker tannleger som er gode ledere og som kan ta de utfordringer som kreves av dagens arbeidsgivere.

Er du klar over at daglig leder eller personalleder i en bedrift faktisk personlig er lovpålagt å gjennomføre et HMS-kurs? Mangler du et slikt kurs, bør du melde deg på dette kurset. Her vil vi utstede et kursbevis til HMS-permen din.

Symposiet «Lær av spesialisten» har vi store forventninger til. Her benytter vi kjente svenske og norske foredragsholdere innen forskjellige fagdisipliner, som vil gi oss en oppdatering på hva som er god klinisk praksis.

Våre utenlandskurs er blitt veldig populære. Neste år går turen til vakre Dubrovnik i Kroatia. Vi har fått med oss psykolog Marit Mogstad. Hun vil snakke om hvordan takle stress og press uten å miste arbeidsgleden? Hele teamet og ledsagere kan melde seg på dette kurset, men vi har relativt få plasser, så her gjelder det å komme først til mølla! Vi ber deg legge merke til at det er bindende påmelding og at påmeldingsfristen er allerede 20. november. Fly må du bestille selv. Vær rask med å bestille flybillett, de blir fort utsolgt.

Vi har de senere årene hatt en stigning i interesse for kurs både når det gjelder TSE, landsmøter og januarkurs. Det er inspirerende for oss som sitter i fagnemnden. Jeg tror at de anbefalte retningslinjene som NTF har vedtatt på 150 timer over 5 år har vært medvirkende årsak til denne utviklingen. Det var et mål i utgangspunktet at de anbefalte retningslinjene skulle få status blant medlemmene på linje med de etiske retningslinjene. Jeg føler at vi nå er i ferd med å nå dette målet.

Selv har jeg vært med i fagnemndsarbeid i mange år. Det har vært et lærerikt og morsomt tillitsverv som jeg trygt kan anbefale. Nå vil jeg takke for meg i fagnemnden og håper at den positive utviklingen for etterutdanning vil fortsette.

Nina WienckeGerner 

Leder NTFs fagnemnd