Tilbakeblikk

1907

Minimalpriser

Smaalenenes tandlægeforening afholdt sit aarsmøde i Sarpsborg søndag 26de mai med god tilslutning. Størstedelen av mødet optoges med forhandlinger om et af Karl Aas fremsat forslag til minimalpriser. Man rak kun at fastslaa minimaltakst for tandindsætning paa kautchukplade samt stifttænder.

Samtlige medlemmer af foreningen har ved navns underskrift forpliktet sig til at overholde den. Minimaltakst for de øvrige grene af vor virksomhed vil bli behandlet paa et extraordinært møde i Moss i løbet af høsten.

September 1907, 8de hefte

1957

N.T.F.’s 75-års jubileum

Hovedstyret har forsøkt så langt det er mulig å få en oversikt over utgiftene i forbindelse med en verdig feiring av N.T.F.’s 75-års jubileum i 1959. Hovedstyret har sett bort fra omkostningene ved jubileumsboken, idet Hovedstyret regner med at det ikke skal påløpe utgifter for N.T.F. utover de kr. 4 000,- som tidligere er avsatt til boken.

Hovedstyret er av den oppfatning at det bør settes opp en rekke prisoppgaver til jubileet i 1959 i likhet med hva det ble gjort ved 50-års jubileet i 1934. Belønningen for godkjent prisoppgave var i 1934 satt til kr. 1 500,-, og Hovedstyret er av den oppfatning at belønningen denne gang ikke bør settes lavere enn kr. 2 500,-.

September 1957, hefte 7

1997

Odontologi er selve suksesshistorien

Endelig kom politikeren! Som oftest har denne fungert som «programhelt» fra forskjellige partier og politiske posisjoner under Samfunnsodontologisk forums årvisse møter. Og hvilket budskap hadde politikeren, invitert i egenskap av helseminister? Jo, at historien om folks tannhelse er selve suksesshistorien av suksesshistorier innen folkehelsen. Og da kan man ikke betenke helseministeren i å være opptatt av ganske andre ting enn odontologi. Han tok imidlertid til etterretning overtannlegenes påpekning av betydelige personellproblemer i Den offentlige tannhelsetjenesten, og at god tannhelse ikke er et slag som er vunnet en gang for alle. – Jeg har skjønt hva dere har sagt, så få vi se i neste runde hva svaret blir, sa Hernes.

August 1997, nr. 11