Per Fronth – landsmøtekunstner

Vi er stolte av å kunne presentere kunstneren Per Fronth. Han er født og oppvokst i Kristiansand. Karrieren startet han som fotograf i VG, men etter hvert valgte han å bruke sine evner på billedkunst. Han er en internasjonal kunstner som bor og jobber både i New York, Frankrike og Norge. I tillegg reiser han til verdens utkanter som Øst-Timor og Amazonas.

Teknikken han bruker er en fusjon av fotografi og maleri. Denne særegne kunsten som kombinerer klassisk malerkunst med moderne fotografi har vakt internasjonal oppmerksomhet.

Per Fronth sier om seg selv: Jeg våget å utfordre den forsiktige «sørlendingen» i meg og kan nå høste nye inntrykk, slippe til impulsene og la innfall og utfall komme. Jeg premieres med mitt eget mot. Fantasi er å jakte på meg selv. Ikke å akseptere rammer. Fantasi er å komme nærmere den lille strengen i meg selv. Å slå på den er gjenklang av noe bedre. Av alt dette blir det mange flotte bilder som finner sine mottagere i flere land.

Per Fronth har hatt en lang rekke separatutstillinger og deltatt ved flere gruppeutstillinger både i inn- og utland siden 1988. New York, Los Angeles, Dubai, London, Frankfurt, København og Stockholm er noen av stedene han har vist sin kunst. Han kan skilte med at arbeidene hans er innkjøpt til samlinger som spenner fra Museum of Moderen Art til Sting og Trudie Styler. Han er også en av utsmykningskunstnerne ved den nyrestaurerte Ekeberg-restauranten i Oslo.

I oktober skal han ha separatutstilling hos Kunstgalleriet i Stavanger. Vi er meget heldige som kan invitere deltagerne til en forhåndsvisning torsdag 12. oktober kl. 1800 – 1930, før salgsutstillingen åpner fredag 13. oktober. Transportbussen til kamerataften stopper utenfor. Per Fronth har laget 3 flotte litografier spesielt for landsmøtet og disse vil bli solgt samlet eller enkeltvis.

I tillegg vil dere få en unik mulighet til å treffe en spennende og inspirerende kunstner når han holder foredrag under landsmøtet torsdag 12. oktober, kl. 1330 – 1415.

Noen uker etter utstillingen i Stavanger åpner Per Fronth en stor separatutstilling i New York, i sitt faste galleri Dillon Gallery i Chelsea. Noen av hans verk er også tatt inn i samlingen US Library of Congress.

Les mer om kunstneren på hans hjemmeside www.perfronth.com