Ordøreren i Stavanger har ordet

Velkommen til Stavanger

Hjertelig velkommen til Stavanger og Den norske tannlegeforenings landsmøte som skal holdes her i tiden 12.–14. oktober 2006.

Det er gledelig at Stavanger er valgt som sted for NTFs landsmøte, og spesielt passende da vi i år feirer 100-årsjubileum for stiftelsen av egen tannlegeforening i Rogaland.

Stavanger er i dag Norges fjerde største by. Men visker du ut kommunegrensene mellom de fire kommunene på Nord-Jæren, fremstår noe mer: På et areal tre kvadratkilometer større enn Bergen kommune ligger Norges tredje største byregion med 200 000 innbyggere.

Stavanger-regionen er en region som først og fremst er en internasjonal energihovedstad. Vi er hjemsted for en av verdens mest komplett energiklynger. I dag er Stavanger en internasjonal by med sterk vekst. En by hvor menneskene har ambisjoner og fremtidsplaner som gir dynamikk, samhandling og optimisme. Vi vil ha en by som er spennende, kreativ og utfordrende. I sum skal vi levere resultater som vekker oppsikt langt utover våre egne grenser.

Verdiskaping handler ikke bare om fremadstormende bedrifter, men like mye om mennesker som lever og trives. Derfor har vi i Stavanger satset mye på kultur, idrett og festivaler. I 2008 vil Stavanger være Europas kulturhovedstad. En stor ære for byen og regionen, men også en fantastisk mulighet. En mulighet til å vise verden vårt vakre og kreative bysamfunn, og samtidig hente de meste fabelaktige opplevelser fra Europa og resten av verden til oss. Det betyr at 2008 vil bli et år med folkefest. Men ikke minst skal det også satses massivt på kultur i årene frem mot kulturhovedstadsåret. Dette vil bidra til å oppnå regionens mål om å være en god plass å bo og virke for enkeltmennesker og bedrifter.

Jeg håper dere vil trives i byen vår og at forventningen som er satt til landsmøtet for 2006, blir innfridd slik at oppholdet i Stavanger blir positivt og gir hyggelige minner.

Velkommen til Stavanger!

Leif JohanSevland 

ordfører i Stavanger