Presidenten har ordet

I år møtes vi i Stavanger

Det er alltid litt spesielt å arrangere et landsmøte utenfor Oslo. For meg er det ekstra spennende fordi det er mitt første landsmøte som president. Men jeg er trygg på at hele arrangementet er i de beste hender, både fra landsmøtekomiteens og sekretariatets side. Et betydelig arbeid er lagt ned, og når siddisene og Rogaland tannlegeforening innbyr til stevne, kan vi andre bare glede oss til å oppleve både Landsmøtet og Stavanger.

Et landsmøte er møtested for faglige og sosiale sammenkomster. Men også for tannhelsepolitiske diskusjoner. Og siden hele den politiske og administrative ledelse i foreningen er samlet, håper jeg at riktig mange vil benytte anledningen til å ta opp aktuelle tema med oss når en slik sjanse byr seg. Åpningstale og informasjonsmøte berører en del aktualiteter, men er ikke fyllestgjørende, og da skal dere vite at vi står til disposisjon.

Nordental er en viktig del av arrangementet, og jeg oppfordrer alle til å benytte anledningen til å oppdatere sine kunnskaper om hva som finnes i markedet. Kanskje blir det også anledning til å gjøre en god handel?

Det er NTFs representantskap som avgjør hvor landsmøtene skal arrangeres, og det blir ofte frisk debatt når stedsvalg er oppe til behandling. Vi opplever at det er dentalvarebransjen som er mest skeptisk når Landsmøtet er «ute på tur». I ettertid er imidlertid skepsisen oftest tonet ned. I nordisk sammenheng er det litt spesielt at Landsmøtet alternerer mellom ulike byer. Hva fremtiden bringer er det opp til representantene å avgjøre, men jeg er sikker på at det vil gå en tid før Landsmøtet eventuelt lander på ett og samme sted hvert år.

I år er møtestedet altså Stavanger, og jeg anbefaler alle å benytte denne anledningen til å besøke Norges spennende energihovedstad. I tillegg til alle landsmøteaktiviteter bør dere også sette av litt tid til å nyte det selve byen har å by på.

Og helt til slutt vil jeg få takke for den innsatsen som legges ned for å få Landsmøtet i havn. Velkommen til Landsmøtet 2006.