Velkommen til Bergen i juni:

Samfunnsodontologisk forum 2006

Bryggen i Bergen. Foto: Edelpix.com © Per Eide.

Vårens mest interessante møte for deg som er samfunnsengasjert og undrer deg på hvordan fremtidens tannhelsetjeneste vil se ut foregår i Bergen.

Møtet finner sted tirsdag 13. juni til og med torsdag 15. juni og vil ha følgende temastruktur: Første dag skal fagområdet samfunnsodontologi ved Det odontologiske fakultet i Bergen disponere. Samfunnsodontologi som fag ble etablert ved fakultetet for 25 år siden og dette skal markeres. De har valgt først å fokusere på to ulike tema. Det første foredraget har tittelen «Oral helsepolitikk og helsetjenesten», det neste handler om forebyggelse – og stiller spørsmålet «Individuelle kontra grupperelaterte helseforebyggende strategier – hva eller hvordan fungerer disse?» Etter at det er åpnet for spørsmål og diskusjon, vies siste del av dagen til en presentasjon av fagområdets virke og profil i løpet av et kvart århundre og slik det er i dag. Det vil også bli en presentasjon av forskningsresultater. Dagen avsluttes med en «blåtur», med noe for enhver smak.

Andre dag skal ha overskrift «Modernisering av tannhelsetjenesten» der vi har fått avtale med kapasiteter som fra hvert sitt ståsted skal belyse samfunnsinteresser, brukeraspekter, arbeid med fremtidig lov/ lovendringer og politiske tanker rundt tilpasning av en offentlig tjeneste.

Tredje dag er viet rus/ rusmisbruk og organisering av tjeneste til en ny prioritert gruppe samt en orientering om folkehelsestudiet med presentasjon av prosjekter.

Alt dette er selvsagt, tradisjonen tro, pakket inn i en hyggelig atmosfære med sosiale og kulturelle fraspark og sidesprang.

Vi håper at programmet også skal være interessant for kolleger i privat virksomhet, slik at vi blir en mer mangfoldig gruppe i møtet.

Programmet kan fåes ved å gå inn på adressen www.hordaland.no/templates/page.aspx?id=567 eller å henvende seg til Fylkestannlegen i Hordaland v/Anne Høgestøl. Tlf. 55 23 90 81 eller e-post: anne.hogestol@dot.hordaland.org.