Stavanger 12.–14. oktober

Velkommen til NTFs landsmøte 2006

Oljemuseet og bybroen i Stavanger. Foto: Lene Burregaard Bøe.

Det er 100 år siden tannlegene forente seg i Rogaland, og det skal vi feire. Du er velkommen til landsmøte og jubileum i Stavanger i oktober. Landsmøtekomiteen har jobbet lenge for å få til et spennende landsmøte som alle kan være fornøyde med. Og det tror vi at vi har klart. Du får faglig oppdatering, produktinformasjon, mulighet for innkjøp og sosialt samvær med kollegaer.

Vi feiret også i forrige årtusen. I 1956 arrangerte Rogaland Tannlegeforening landsmøtet og feiret 50-års jubileum, og banketten ble den gang som nå avholdt på Hotell Atlantic. Den gangen kunne man høre ekspedisjonssjef Olaf Deviks foredrag med tittelen «Om behovet for akademisk arbeidskraft» og da var det også en post, som ikke vil bli å finne i årets program: «Til tannlegefruene». Da var fruene så heldige å kunne få velge mellom ulike ekskursjoner, de fikk luncher på kongeboligen og de besøkte lokale museer.

Ved fagprogrammet bidrar både lokale, nasjonale og internasjonale krefter. Det blir også arrangert forkurs i bruk av mikroskopi og ultralyd i endodontien. Andre emner det vil bli forelest om, er blant annet, «Dyrking av nye tenner», «Onestep endodontic therapy» og «Pasientens, tannlegens og livets smerte». Eller hva med «Skal vi bite tennene sammen når vi har gapt over for mye»?

Stavanger Forum vil huse arrangementet. De har lang erfaring med å arrangere konferanser, og ligger bare fem minutter fra Stavanger sentrum. Busser passerer konferansesenteret hvert tiende minutt, og en spasertur fra Stavanger Forum til sentrum tar ca. 20 minutter. Forelesninger og Nordental vil foregå på samme område, og det blir god plass i alle forelesningssaler. Vi skal også bruke tennene disse dagene, og da er det svært hyggelig at Gastronomisk Institutt har sagt ja til å stå for maten under hele landsmøtet. De kommer til å komponere alle lunsjer under messedagene, og de vil både lage en spesialkomponert tapas-/Rogalandsmeny til Kamerataften og være med på å lage maten til banketten. For deg som er særlig interessert i gourmetmat, vil det være mulig å delta på flere matkurs.

Et nytt innslag er vår egen landsmøtekunstner Per Fronth. Han vil lage en spesialprodusert litografiserie som kan bestilles i forkant, og han skal også holde foredrag og ha en salgsutstilling i Kunstgalleriet Stavanger. Kunsten hans vil dessuten gjennomsyre landsmøtemateriell, bannere og trykksaker.

Vi håper disse smakebitene gjør det fristende å legge turen til en faglig interessant og litt annerledes landsmøtehelg i Stavanger.

Vel møtt!

Siv AnitaAskim 
Hilde HorpestadLangeland