Kompetansesenter til Arendal

– Ved å plassere kompetansesenteret i Arendal oppnår vi i større grad desentralisering av tannleger med etter– og videreutdanning, sier Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdapartementet.

Representanter fra de fem fylkeskommunene Telemark, Buskerud, Vestfold, Aust-Agder og Vest-Agder har utredet muligheten for å etablere et regionalt odontologisk kompetansesenter i Helseregion Sør. Fylkene klarte ikke å komme frem til enighet om plassering av et slikt senter, men anså alternativene Arendal og Skien som de eneste reelle. Helse- og omsorgsministeren har nå, etter anbefaling fra ledelsen i Helse Sør, besluttet at senteret plasseres i Arendal.

– Jeg har lagt vekt på at spredningen av tannlegespesialister vil bli bedre ved etablering av et slikt kompetansesenter i Arendal enn i Skien. I Skien er mulighetene for å benytte spesialistkompetansen i Oslo-området større. I tillegg til å være en henvisningsinstans for tannhelsetjenesten i hele regionen skal senteret også drive desentralisert etter- og videreutdanning av tannleger. Etablering i Arendal kan skje raskt, siden det er ledige lokaler ved sykehuset som kan tas i bruk, sier Gabrielsen og legger til at han vil se på muligheten for å finne midler som kan bidra til å støtte samarbeidet mellom spesialisttannleger i Skiens-området og deres kontaktflate mot det biomedisinske forskningsmiljøet i regionen.