Bodil Baunbæk-Knudsen

En kjær venn, et varmt, godt, sympatisk menneske og en usedvanlig dyktig kollega ble borte med Bodil. Tannhelsetjenesten er en forholdsvis liten organisasjon der alle, i alle fall i Gudbrandsdalen, kjenner hverandre – vi blir nesten som en stor familie. Det er derfor svært sårt og vondt når noen går bort. Bodil ble bare 55 år gammel. Vi ville så gjerne hatt henne blant oss enda i mange år.

Bodil ble utdannet tannlege ved København Tandlægehøjskole i 1972, men arbeidet svært kort tid i hjemlandet, Danmark. Etter to år i Sverige kom hun til Norge, og det var her hun fikk resten av livsarbeidsdagen sin: to år i Hallingdal, 22 år i Nordland og de siste fem årene i Oppland fylkeskommune – mest på Tannklinikken Øyer.

Det var i Den offentlige tannhelsetjenesten Bodil likte seg best og hun arbeidet der hele sin yrkeskarriere, med unntak av 4 – 5 måneder i privat praksis. I mange år var hun også overtannlege i Nordland. Hun var svært opptatt av å skaffe seg kunnskap og kompetanse både faglig og innen ledelse av tannhelsetjenesten. Hun skaffet seg også store kunnskaper i databruk og var representant for Tannhelsetjenesten i Oppland i en landsomfattende brukergruppe for det systemet vi bruker.

Faglig var Bodil en ener. Like viktig på en slik arbeidsplass der det drives menneskebehandling i videste forstand – og ikke minst på små barn – og i tett samarbeid med nære medarbeidere, er det å ha gode menneskelige egenskaper. Bodil hadde dette til fulle. Hun var svært lett å samarbeide med og ha med å gjøre.

En stikkordsmessig beskrivelse av Bodil vil omfatte ord som: pliktoppfyllende, avtalefast, trofast, ærlig, ryddig, flink, solid, samarbeidsvillig, omgjengelig, vennlig, god og trygg. Det siste halvåret viste også at hun var svært tapper og utholdende.

Vi mistet en svært dyktig medarbeider med Bodil. Vi savner henne sterkt. Mange varme og gode minner om henne vil følge oss alle våre dager. Vi takker for tiden vi fikk sammen med Bodil.

RigmorIversen 
, tannhelsesekretær
AndersTvete 
, overtannlege
BjørnEllingsen 
, fylkestannlege