Ole Fejerskov utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo

Professor dr.odont. Ole Fejerskov ble utnevnt til æresdoktor under årsfesten ved Universitetet i Oslo (UiO) 2. september. Det odontologiske fakultet begrunner valget av Fejerskov som æresdoktor med at han de siste 30 år har hatt nære samarbeidsrelasjoner til fakultetet, så vel i forskningsmessig som i administrative gjøremål. Han har deltatt i flere bedømmelseskomiteer og publisert en rekke artikler i samarbeid med fakultetets ansatte, og hans lærebøker har vært brukt i den odontologiske grunnutdannelsen de siste 25 årene.

Fejerskov har de seneste 10 årene vært blant annet rektor ved Det Danske Forskningsakademi, og siden 1999 Direktør i Danmarks Grunnforskningsfond. Han har vært professor i odontologi siden 1973, og siden 1993 professor II ved Århus Universitet.

Ole Fejerskov var også medlem av den internasjonale gruppen som evaluerte norske medisinske forskningsmiljøer på oppdrag fra Norges Forskningsråd i 2003. Han har i tillegg hatt mange ledende verv innenfor internasjonal odontologisk forskning. Til tross for dette har han i høyeste grad arbeidet inkluderende i fagmiljøet, og vært særlig flink til å trekke med seg unge stipendiater som står ved begynnelsen av sin karriere, heter det i begrunnelsen.