Forandring fryder – landsmøtet på ny arena

Fagnevnden i NTF er godt i gang med planlegging av årets landsmøte i Oslo, som skal være på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Etter medlemmenes ønsker og vedtak på representantskapsmøtet vil det i år ikke bli arrangert augustkurs. I stedet starter vi allerede dagen før landsmøtet med forkurs i moderne klinisk periodonti. Vi synes det er viktig å ha et tema med faglig fordypning som et alternativ til augustkurs. Kursgiver for dette dagskurset er Tord Berglundh, som er en internasjonalt kjent foredragsholder.

Det har skjedd mye nytt når det gjelder trygd og tannbehandling. 1. mai 2002 trådte trygdeordningen for behandling av periodontitt i kraft. Det er viktig at vi som klinikere er oppdatert innenfor fagområdet og sørger for at pasientene våre får de trygderefusjoner som de har krav på. Hvis vi ikke har grundig kjennskap til nye regler og rettigheter, kan det ende med klagesak; det er det allerede eksempler på. Derfor har vi mulighet til å være oppdatert på hvordan vi kan unngå å komme i denne situasjonen. Vi fortsetter etter periokurset med kveldskurs om klagesaksbehandling og mediehåndtering. Her har vi fått journalist Frode Stang til å være moderator, Inger-Lise Mathiesen vil se på journalforskrifter og trygderettigheter og Kjetil Reppen og Johan Øiestad er med som foredragsholdere. Du kan altså få med deg begge kurs på samme dag; så merk deg datoen: onsdag 13. oktober.

I forbindelse med forkursene har vi også et tilbud til tannhelsesekretærer og andre som er interessert i kommunikasjon – Trine Parmer og Unn Holmesland vil holde et av sine populære kurs.

Torsdag 14. oktober åpner landsmøtet 2004 på Norges Varemesse Lillestrøm og hotell Arena som ligger i tilknytning til messehallen. Visste du at det bare tar 11 minutter med tog fra Oslo S og 12 minutter med tog fra Gardermoen? For de som kjører bil, er det gode parkeringsmuligheter og billigere parkering enn i Oslo sentrum, og endelig får vi god nok plass til Nordentalutstillingen og mange alternative saler til det faglige programmet. I fjor praktiserte vi forhåndspåmelding til de fleste sesjoner, slik at vi kan planlegge store nok møterom så alle får plass. Det var vellykket, så vi vil gjøre det samme i år.

Fagprogrammet skulle være noe for enhver smak, med de fleste fagområdene representert. Jeg kan nevne at vi har keramer, bondinger, protetiske konstruksjoner, implantater og nyere endodontiske materialer på programmet. Vi har sikret oss Ragnhild Grødahl til å snakke om «Nøkkelen til arbeidsglede.» I skrivende stund har vi inngått avtale med Per Christian Ellefsen om å spille skuespillet «En gammel mann som danser» som en innledning til en sesjon om flerkulturell kommunikasjon. Fedon Lindberg kommer og er med i en sesjon om å spise seg friskere. Audun Mydskja skal snakke om bruk av musikk i helsevesenet, audioanalgesi i odontologien. På fredag har vi en fagdag for tannhelsesekretærene som innledes av en representant fra Kvinneuniversitetet.

Dette er en liten forsmak på hva vi kan tilby faglig. I tillegg blir det god anledning til å møte kolleger og kullkamerater til de sosiale arrangementene som skal være i Oslo sentrum. Merk av dagene 13. til 16. oktober i timebøkene. Vi kommer tilbake med mer om fagprogrammet senere.

Velkommen til landsmøte i Oslo.

Nina WienckeGerner 

Leder NTFs fagnevnd