Tannlegeforeningen melder seg ut av ERO

Fra det kommende årsskiftet forlater NTF den europeiske samarbeidsorganisasjonen ERO. Det samme gjør Finland, Nederland, Storbritannia og Sverige.

ERO er forkortelse for European Regional Organization og er den internasjonale tannlegeorganisasjonen FDIs europeiske regionforening. Spørsmålet om utmelding har vært på hovedstyrets agenda i lang tid. NTF har imidlertid valgt å se tiden an i forhold til det arbeidet som har pågått for å reorganisere virksomheten i ERO og utfra situasjonen på tannhelsemarkedet i Europa – ikke minst i forhold til EUs Dental Liaison Committee (DLC). Etter NTFs oppfatning har ERO ikke lyktes i å skape og begrunne en egen plattform som berettiger fortsatt deltakelse fra norsk side. NTFs relasjon til FDI påvirkes ikke av den beslutningen som er fattet vedrørende ERO. Medlemsskapet i FDI opprettholdes på samme vis som tidligere.

Siden Norge ikke er medlem av EU, har NTF kun observatørstatus i DLC. Hovedstyret er imidlertid av den oppfatning at kontakten med og det arbeidet som utføres innenfor denne organisasjonen, er av langt større viktighet for foreningen enn tilsvarende i ERO. NTF sparer dessuten ikke ubetydelige ressurser, både i form av personelltid og økonomi, ved kun å delta i en europeisk sammenslutning. EROs president har beklaget beslutningen, men lover samtidig å holde døren åpen dersom NTF på et senere tidspunkt skulle ønske å tre inn i ERO igjen.