Litt nostalgi mellom forskningstabellene

Kjære Tidende

Håper dere har plass til litt nostalgi mellom alle finurlige forskningstabeller. Vi pensjonister leser personaliaspalten først for å se etter kjente. Med visse årsintervaller beveger pekefingeren seg lenger og lenger oppover. Før jeg havner i øverste rubrikk, vil jeg be om spalteplass til denne vitenskapelige avhandling.

Sist høst fikk vi 50-årsartianere invitasjon til sammenkomst på Firda gymnas, Sandane. Vedlagt var oversikt over samtlige på årets kull. Det var så mange kolleger at jeg måtte slå opp i siste utgave av Norges Tannleger, og mitt funn bør absolutt ha sin plass i Guiness rekordbok: 14 av 57 artianere det året utdannet seg til tannleger, og det er ca. 25 prosent. To av oss, Einar Henden og Geir Huus er dessverre gått bort. Fred over deres minne.

Ellers i alfabetisk rekkefølge:

Andenes, (Jacobsen) Magda

Egge, Arne

Eidshagen, Arvid

Johnsen, Sverre

Masdal, Oddvin

Stadheim, Per

Standal, Ådne

Sunde, Roar

Tonning, Per Helge

Vik, Audun

Ødven, Olav

Aalen, Harald

Dette skal også være en hyllest til kollega Kåre Eikeset, Sandane. Dette var før TV brakte verden inn i stua. De mest bereiste av oss hadde vært i Oslo. Du tok artium året før oss og reiste til Bonn på odontologistudium. Uten forkleinelse, Kåre: Vi tenkte at klarer du det, så må også vi kunne, men du var pioneren som viste vei. Tusen takk!

SverreJohnsen 

Adresse: Reinslettv. 11, 8009 Bodø