Tannlegeutdanningen i Tromsø offisielt åpnet

De ferske odontologistudentene ved den nye tannlegeutdanningen i Tromsø fikk hver sin røde rose av utdanningsministeren, og lyttet oppmerksomt til alle ord de fikk med seg fra gratulantene. Foto: Yngve Olsen Sæbbe.

Torsdag 16. september ble tannlegeutdanningen i Tromsø offisielt åpnet av Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet, som sa at hun tror tannlegeutdanningen vil bidra til utvikling av den nordlige landsdelen. Videre konstaterte Clemet at det har tatt tid å få utdanningen på plass, og hun la heller ikke skjul på de diskusjoner som har vært underveis. Selv ble hun overbevist av argumentene om at rekruttering av studenter fra landsdelen vil bidra til rekruttering av tannleger til landsdelen, sa hun, og konstaterte at 11 av 12 studenter kommer fra de tre nordligste fylkene. Helseminister Ansgar Gabrielsen hadde også tatt turen nordover og la i sin tale vekt på fylkeskommunens pådriverrolle i etableringen av den nye tannlegeutdanningen.

For øvrig var det studentene som i høst har startet odontologistudier i Tromsø som ble viet aller mest oppmerksomhet under seansen, som ble innledet med en velkomsthilsen fra rektor Jarle Aarbakke ved Universitetet i Tromsø. Dekan ved det medisinske fakultet, Kirsti Ytrehus, og faglig leder ved Institutt for odontologi, Harald Eriksen, snakket om tannlegeutdanningen ved Universitet i Tromsø og om Tromsømodellen.

Det var mange som ønsket å hilse den nye tannlegeutdanningen, også NTFs president Carl Christian Blich, som registrerte at NTF ikke var blant dem som ble takket på denne dagen. Han gratulerte og sa han ønsket et nært samarbeid med ledelsen for utdanningen i Tromsø, og inviterte også studentene til nær kontakt med NTF.

Ellen BeateDyvi