Agderfylkene har høyere forbruk av trygdemidler enn øvrige fylker

Kommentar til Egil Lind

Egentlig forundrer det meg ikke at tannlege Lind lever i den villfarelse at det er store ulikheter i forskjellige deler av landet.

Tannlege Lind har aldri vist seg på trygdeetatens mange informasjonsmøter for tannleger de siste 5 – 6 årene i Vest-Agder.

RTV har flere år på rad kommentert i regnskapene at Vest-Agder og Aust-Agder stadig har høyere forbruk av trygdemidler enn de øvrige fylkene «og disse fylker fjerner seg ytterligere fra gjennomsnittet» (dette betyr: øker mest).

Det forundrer meg heller ikke at tannlege Lind antagelig er den som har fremmet flest klager over trygdens avgjørelser i de tre fylkene jeg har hatt ansvar for. Ved klagevurdering utført sentralt av andre rådgivere har disse klagene i liten grad ført frem.

Den aktuelle pasient er flere ganger vurdert av flere rådgivende tannleger, bare siste gang av meg i 1999 (så vidt jeg kan huske her i påskefjellet), den gang påanket og etterprøvet av tidligere overtannlege i RTV som ikke fant å kunne tilrå endring (hvilket han ikke har hatt vanskeligheter med når han fant det rett).

Dette får være siste kommentar fra meg i denne sak (selv om mye mer kunne vært sagt).

Nils KristianKirkedam 

rådgivende overtannlege i Aust- og Vest-Agder

Adresse: postboks 23, 4951 Risør