Behov for rehabilitering– husk svarfrist på ny undersøkelse

Protetisk rehabilitering etter tanntap på grunn av periodontitt ble ikke inkludert da refusjon for periodontal behandling fikk en betydelig økning fra 1. mai 2002, selv om det hadde vært stortingspolitikernes intensjon. Årsaken var at Helsedepartementet manglet epidemiologiske data som kunne belyse behovet for og kostnadene ved protetiske erstatninger knyttet til systematisk periodontittbehandling.

For å kartlegge behovet utføres det derfor for tiden en undersøkelse blant et utvalg av NTFs yrkesaktive medlemmer. Undersøkelsen gjøres på oppdrag av Helsedepartementet og Rikstrygdeverket og er utarbeidet av professorene Per Gjermo, UiO, Dorthe Holst, UiO og Einar Berg, UiB, i dialog med Rikstrygdeverket og Sosial- og helsedirektoratet.

Spørreskjemaene ble utsendt i begynnelsen av februar med svarfrist 21. februar. Erfaringsmessig er det en viss treghet når det gjelder å besvare slike spørreskjema. NTF vil oppfordre de av medlemmene som har fått tilsendt spørreskjemaet, om å fylle det ut og returnere det innen fristen. Fristen for svar etter purring er 7. mars.

Du har altså fortsatt muligheten til å bidra til kartleggingen. Skjemaet er bare på tre sider, og det burde ikke ta lang tid å fylle det ut. Resultatet av undersøkelsen vil danne grunnlag for utarbeidelse av så vel stønadsbetingelser som takster for slik behandling.

Sekretariatet