Ernst T. Pedersen

Den 10. juli 2003 nådde den triste melding oss om at avdelingsoverlege Ernst T. Pedersen var død. Etter tannlege- og medisinstudium i Tyskland med påfølgende tilleggskurs i Oslo, gjennomførte han sin spesialistutdanning som kjevekirurg ved Ullevål sykehus.

Han begynte som spesiallege ved Regionsykehuset i Trondheim, kjevekirurgisk avdeling i 1976, hvor han i 1984 ble avdelingsoverlege og fungerte som dette til sin død.

Ernst T. Pedersen var kunnskapsrik og faglig dyktig. Når man søkte informasjon eller veiledning, fikk man gode råd og utfyllende svar, ofte kom han med dokumentasjon slik at man kunne lese mer om man ønsket, noe som var til stor hjelp for yngre kollegaer.

Kollega Pedersen var også opptatt av sine medarbeideres ve og vel, og fulgte med med et våkent blikk. Han hadde ordet i sin makt og var en dyktig og underholdende taler, underviser og foredragsholder. Han hadde ofte en god historie eller anekdote på lur, og var alltid høflig, hyggelig og med et vennlig ord til sine omgivelser. Han hadde også et stabilt humør og var godt likt av sine pasienter og hadde spesielle evner til å komme i kontakt med barn.

I de senere år har hans helse skrantet og han dektok ikke i operativ virksomhet. Han hadde planlagt å fratre ved St. Olavs Hospital 1. oktober 2003, men dette ble ham ikke forunt.

Vi lyser fred over Ernst T. Pedersens minne.

MetteBratt 

avdelingssjef

ArneHedemark 

avdelingsoverlege