NTFs landsmøte 2003:

Velsmurt og knirkefritt

Om Tannlegeforeningens landsmøte og Nordental er arrangert for siste gang i området Oslo Plaza og Spektrum vites ikke. Men dette foreløpig siste arrangementet i Oslogryta før Norges Varemesse på Lillestrøm får en sjanse neste år, forløp i hvert fall så å si problemfritt, i følge både arrangører og det vi har fanget opp av ytringer fra besøkende. 2 704 deltakere i alle kategorier var forhåndspåmeldt, og medregnet alle som kom uten å ha meldt seg endte besøkstallet på 4 145 fordelt på torsdag, fredag og lørdag 9. – 11. oktober.

Tromsøtrubadurene Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel opptrer kanskje heller sjelden på morgenkvisten, men de lignet seg selv også en torsdag morgen, og ga åpningen av landsmøtet en fin musikalsk tone. NTFs president stemte i med sin klarinett. Det viste seg at Blich har hatt Jørn Hoel jevnlig i stolen i 20 år, og pasienten lot ikke sjansen gå fra seg til å gjøre seg litt morsom på tannlegens bekostning.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Kamerataften var ikke helt hva den pleier å være, og dette med afrikansk aften og stående buffet var man litt skeptiske til, etter forhåndspåmeldingen å dømme. De som tok sjansen fikk imidlertid fullt utbytte med fargerik musikk, mat og dans. Etter hvert som Hæla i taket avløste de afrikanske rytmene sent på kvelden kom dessuten flere kamerater snikende.

FOTO: GUDRUN SANGNES.

Landsmøteballet kåres herved til årets nykommer! Oslo Tannlegeselskap sto for et vellykket arrangement med 220 deltakere på Grand Hotel. Og mange var kommet på ball med dansefoten i gir, for etter oppvisningsdans ved et vakkert par fra Oslo Danse Center var gulvet fullt helt til orkesteret ga seg, og da var det langt på natt.

FOTO: GUDRUN SANGNES.

Rita Tilley Wilberg ble tildelt NTFs hederstegn i sølv av presidenten, Carl Christian Blich. Wilberg har møtt i representantskapet en rekke år, og har vært aktiv i PTE som styremedlem og senere viseformann. Hun har vært med i NTFs arbeidsmarkedsutvalg, forhandlingsdelegasjonen for honorartariffen, referansegruppen for kvalitetssikring, etisk råd og dessuten vært leder av spesialistkomiteen og av AFs seksjon for frie yrkesutøvere. I tillegg har hun innehatt de fleste verv i sin lokalforening, Romerike Tannlegeforening.

FOTO: OLAV HEGGØ.

For å oppmuntre til å skrive gode oversiktsiktsartikler, har Tidende opprettet en pris på 30 000 kroner som skal deles ut hvert annet år, og for første gang ved Landsmøtets åpning i år. Artikkelen som fikk prisen heter «Medikamentell kontroll av tannbehandlingsangst» av professor (nå emeritus) Per Løkken og klinikksjef ved barneavdelingen ved Det odontologiske fakultet i Oslo, Kari Gravem Kvakestad. Redaktør Gudrun Sangnes ga prisen til Kvakestad, som tok i mot på vegne av begge prisvinnerne.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Colgate tilbyr barnepass når mor og far vil gå på foredrag eller rusle litt uforstyrret på utstilling, og ungene ser ut til å stortrives.

FOTO: GUDRUN SANGNES.

Den norske tannlegeforenings pris for odontologisk undervisning og forskning er på 25 000 kroner og gikk i år til Päivi Johanna Kettunen fra Det odontologiske fakultet i Bergen. Hun har i sin forskning fokusert på molekylære reguleringsmekanismer i ansiktsutviklingen med spesiell vekt på tannorganets utvikling.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Norsk Odontologihistorisk Forenings styre ga tannlege Oddvar Sørbye foreningens forskningspris på kr 10 000. Oddvar Sørbye utga i 2000 «Tannleger i Østfold 1770 – 1940», og i begrunnelsen heter det at Sørbye gjennom redaksjonelt arbeid, museumsinteresse og forfatterskap har vist genuin interesse for å forankre odontologien i en historisk dimensjon.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Det er blitt tradisjon at studentutvalgene fra de to fakultetene er invitert til Landsmøtet hvor de også har møte med presidenten og sentrale personer i sekretariatet. Fra venstre: Tormod Krûger, Oslo, Ann-Kristine Sara og Helena Kjølmoen, Bergen og Mathias Nordvi, Oslo.

FOTO: GUDRUN SANGNES.

Årets Zendium-pris til forebyggende tannhelsearbeid gikk til Frisklivssentralen i Modum kommune og deres prosjekt «Aktive Barn Smiler». Frisklivssentralen arbeider for å fremme sunn livsstil og helse. Zendium-prisen er på 35 000 kroner og ble mottatt av Frøydis Lislevatn.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Avtroppende leder av NTFs fagnevnd, Øyvind Asmyhr, fikk blomstertakk etter åtte års tjeneste fra en allerede avtroppet fagsjef og nåværende informasjonssjef i NTF, Morten Rolstad.

FOTO: OLAV HEGGØ.

Norsk Dental Depot feiret sine 100 år med bursdagsselskap for alle som ville komme, og underholdning ved Gatemusikantene, her representert ved Steinar Ofsdal, Lars Klevstrand og Kjetil Skaslien.

FOTO: GUDRUN SANGNES.

Et knippe av NTFs sekretariatsansatte samlet på NTFs stand etter et vel gjennomført landsmøte.

FOTO: GUDRUN SANGNES.