I år gikk visst alt bra

Fjorårets landsmøte ble etterfulgt av en del kritikk både i Tidendes spalter og direkte til fagsjef og fagnevnd. Det var særlig manglende oversikt over deltakernes faglige preferanser som skapte frustrasjon blant de mange medlemmene som ikke kom inn på de mest populære foredragene. Dessuten var serveringen på Kamerataften en kilde til stor misnøye – «noen få riskorn, 1 stk. sølvløk, tre biter kjøtt samt 6 croutonger» var den malende beskrivelsen av menyen til de drøyt 850 gjestene ved fjorårets festligheter.

President, fagnevnd og fagsjef tok kritikken alvorlig. I år ble interessen for de ulike seansene registrert ved påmelding og salene fordelt etter hvor mange som ønsket å delta på de forskjellige sekvensene. Spenningen i år dreide seg om i hvor stor grad folk holdt seg til sine ønsker. Men tannleger er godt oppdratt, så det gjorde de, og der salene ikke var store nok til å ta alle interesserte, var det nå sørget for videooverføring. Og Plaza, som stod for serveringen ved forrige korsvei, hadde lovet bot og bedring. Også de holdt ord. Årets Kamerataften var lagt helt om, til en riktig eksotisk afrikansk aften – uten kullbord – og serveringen var både rikelig, spennende og god. Synd da, at bare 380 møtte denne gangen. Til gjengjeld var det god plass på dansegulvet til de av oss som var der. Og ballet på Grand, som en entusiastisk gruppe tannleger fra Oslo Tannlegeselskap hadde ansvaret for, var riktig vellykket og burde lokke langt flere unge til å delta ved neste landsmøte. Et godt gammeldags ball er en gylden anledning til å børste støvet av finstasen, eller benytte anledningen til å kjøpe noe nytt, og det er rart hvor annerledes, og hyggelig, det er å møte kollegene på denne måten.

Tilbakemeldingene til sekretariatet har hittil vært positive både når det gjelder fagprogrammet, organiseringen og det sosiale. Kanskje var det dumt at dette møtet gikk så bra når det nå er bestemt at Landsmøtet 2004 skal arrangeres på den nye Norges Varemesse på Lillestrøm? Plassproblemene på Plaza og i Spektrum er imidlertid ikke forsvunnet selv om det gikk bra i år, og hovedstyret og fagnevnden har derfor tatt den utfordringen det er å styre forelesere, utstillere og deltakere til Lillestrøm. Nye og tidsmessige lokaler vil forhåpentlig kompensere for den tolv minutters togturen ut av byen. Slik reisevirksomhet har de klart både på Årskursus i København og på Riksstämman i Stockholm i lang tid. Så vi ser frem mot et nytt og spennende Landsmøte i nye omgivelser i dagene 14.–16. oktober neste høst.

I Tidende dekker vi på vanlig måte årets Landsmøte i bilder og gjennom reportasjer og referater i dette og neste nummer av tidsskriftet

GudrunSangnes