Hud og Hårklinikken – ikke en frisørsalong

I forbindelse med et debattinnlegg i Den norske tannlegeforenings Tidende nr. 15, 2001, ønsker jeg å rette opp enkelte misforståelser med hensyn til hvilken klinikk Hud og Hårklinikken er.

I artikkelen blir klinikken fremstilt som en frisørsalong. Dette er ikke riktig. Hud og Hårklinikken, som er det faktiske navnet på klinikken, er en medisinsk klinikk hvor kun sykepleiere og lege er ansatt, det er med andre ord ikke kroppskosmetologer eller fotterapeuter som jobber ved klinikken slik det blir fremstilt i artikkelen. Klinikken har et tett samarbeid med Colosseumklinikken i Oslo og tannhelseklinikken der. Tannlege Karl Johan Hammerstøn er klinikkens ansvarlige tannlege og sykepleierne ved klinikken har hatt grundig opplæring i bleking av tenner. At noen fra klinikken skal ha uttalt at alle kan bleke tenner er riktig, men sykepleierne er klar over begrensninger i forhold til broer, grov karies og andre faktorer som vil spille negativt inn på effekten av tannblekingen. Dette ble også sagt i radiointervjuet, men er ikke blitt nevnt i artikkelen. Pasientene blir alltid henvist til tannhelseklinikken på Colosseumklinikken ved spesielle tilfeller.

Klinikken er enig om at bleking av tenner ikke skal overlates til kroppskosmetologer, men vil ha seg frabedt denne tittelen og ry på seg som en frisørsalong. Klinikken er en medisinsk klinikk med kvalifisert helsepersonell i tett samarbeid med Colosseumklinikken i Oslo.

Siri H.Sætersdal 

Daglig leder, Hud og Hårklinikken