Tak 2 og tannbehandling

I forslaget til statsbudsjettet for 2003 inngår en ny ordning med et såkalt egenandelstak 2 for utgifter til fysioterapi, refusjonsberettiget tannbehandling unntatt kjeveortopedi, opptreningsinstitusjoner og behandlingsreiser til utlandet. Ordningen innebærer at pasientene maksimalt skal betale 4 500 kroner i såkalt «godkjent egenandel» per år til de nevnte typer behandling. Brukere som i kalenderåret har betalt godkjente egenandeler utover egenandelstaket, må henvende seg til trygdekontoret med kvitteringene og får så frikort for resten av året.

Når budsjettet er endelig vedtatt i Stortinget medio desember, vil Helsedepartementet fastsette en forskrift om Tak 2-ordningen og revidere «Forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos tannlege for sykdom.»

Det er foreslått bevilget 140 mill. kroner til å heve refusjonssatsene for tannbehandling, det vil i praksis si takstene for kirurgi og periodontalbehandling, samt takster for konsultasjon, anestesi, røntgen og prøvetaking.

Med dette nummer av Tidende følger et orienteringsbrev fra Helsedepartementet som gir mer detaljert informasjon om nyordningen, og så snart forskriften er fastsatt, vil vi informere ytterligere, både på www.tannlegeforeningen.no og i Tidende.