Hva slags etterutdanning skal vi ha?

Formannen i fagnevnden har ordet:

Hva slags etterutdanning skal vi ha?

Etterutdanningsvirksomheten i NTF har lange og sterke tradisjoner. Både lokalt og sentralt er det et rikholdig tilbud til våre medlemmer, og tilbakemeldingene lyder på at kursene kommer høyt på listen over hva tannlegene er fornøyd med av foreningens aktiviteter. Men hva slags etterutdanningstilbud er det egentlig tannlegene ønsker seg? Hva deltar de på i dag, og hva står øverst på ønskelisten av nye tilbud? Vi møter stort sett de samme menneskene, og får de samme svarene hver gang vi spør om hva kursdeltakerne synes. Hva mener imidlertid de som ikke går på fagnevndens kurs, eller som ikke går på kurs i det hele tatt? Vi har i de senere år vært svært opptatt av innholdet og omfanget av etterutdanningen, en diskusjon som ble spesielt aktuell da Tannlegeforeningens systematiske etterutdanning (TSE) ble vedtatt. Det er derfor gledelig og spennende at en bruker-undersøkelse blant NTFs medlemmer skal gjennomføres hvor også spørsmål om etterutdanning vil bli en viktig del. Vi ønsker gode og konstruktive tilbakemeldinger fra dere som blir spurt.

Som dere ser av kurskatalogen har vi nå spredd kursene både i tid og geografisk, på fem forskjellige steder i Oslo. Dette er nødvendig for å tilby lokaler som tilfredsstiller nye krav til undervisningen. Temaene dekker mange felter av odontologien og vi tror at både våre "trofaste" kursdeltakere og dere vi sjelden ser på kurs finner fagområder som vil være nyttige i en travel hverdag. Selv om arbeidspresset er stort ved mange tannlegekontorer er det viktig å avsette tid til etterutdanning.

Det er vemodig for meg å skrive denne lederen rett etter at Bente Rohde Try har gått bort. Bente var i sine første år i NTF en viktig støttespiller for fagnevnden. Men også etter at hun ble knyttet til Tidende på heltid viste hun et sterkt engasjement i faglige spørsmål. Etterutdanning var hun spesielt opptatt av. På store fagkonferanser var hun en inspirator å reise sammen med. Hun var utrolig kunnskapsrik og jeg kommer til å savne våre mange faglige diskusjoner.