Rettsodontologi 4. sekvens: A01 00 05

A01 00 05

Rettsodontologi 4. sekvens
Identifisering etter store ulykker og bruk av computer

 

Dette er et praktisk kurs hvor man får utføre identifiseringsarbeid etter en simulert ulykke. Man vil få undersøke noen kjever og journaler. Resten av registreringene for de døde og saknete vil allerede være lagt inn i en computer. Vi vil bruke Interpols program som er utviklet i Danmark og som gjengir hele Interpols skjema, også de deler som angår kriminalteknikk og rettsmedisin. Deltakerne vil arbeide i grupper og man vil måtte utføre sammenligninger og trekke sine konklusjoner ved hjelp av computeren. Hver gruppe blir ansvarlig for å identifisere sine omkomne.

Det vil på forhånd bli tilsendt noe litteratur til gjennomlesning. Man vil da kunne skaffe seg noe kjennskap til Interpols skjemaer som vi skal bruke og de koder som blir anvendt. Videre vil man måtte lese om identifiseringsarbeidet etter stor ulykker.

Målet med kurset er å gjøre tannleger interesserte i rettsodontologi og identifisering for å få større forståelse for den rolle den praktiserende tannlege kan spille ved identifiseringsarbeid, og for viktigheten av å føre nøyaktige journaler. Et videre mål med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å delta i et odontologisk team etter en større ulykke. Dette gjelder spesielt ved undersøkelsen av ofre og gjennomgåelse og koding av tannlegejournaler.

 

Kursgivere
Professor Tore Solheim, Oslo
Post.doc. stipendiat Sigrid I. Kvaal, Oslo
Politiavdelingssjef Sturla Osen, Kripos, Oslo

 

Målgruppe
Tannleger og tannpleiere

 

Kursplan

  • Undersøkelse og registrering av tannstatus hos ofre

  • Undersøkelse og registrering av informasjoner fra tannlegejournaler

  • Identifiseringsgruppen ved Kriminalpolitisentralen

  • Interpols dataprogram for identifiseringsarbeide

 

Deltakerantall
Maks. 20

 

Sted
Institutt for klinisk odontologi,
Det odontologiske fakultet,
Geitmyrsveien 71, Oslo

 

Tid
Tirsdag 9. januar 2001 kl. 0900–1600

 

Kursavgift
Kr 2620,– inklusiv lunsj og pausekaffe

 

Påmeldingsfrist
13. november 2000