Formannen i fagnevnen har ordet

Formannen i fagnevnen har ordet

Etterutdanningen i endring

NTFs etterutdanningstilbud er inne i en overgangsfase. Mange medlemmer vil ha registrert at Tannlegeforeningens systematiske etterutdanning (TSE) ikke lenger er et prøveprosjekt, men en realitet, og at modulene etter hvert skal "vandre land og strand rundt". Dette er i tråd med hva vi som har hatt ansvaret for tilretteleggingen av tilbudet, vil. På møter med de lokale kurskontaktene har det vært et uttalt ønske å desentralisere kursvirksomheten og gjøre den tilgjengelig for flest mulig. Samtidig vil vi gjerne opprettholde de sentrale kursene i januar og august. Men det er viktig at dette ikke går på bekostning av TSE og den øvrige lokale kursvirksomheten.

Jeg har ved flere anledninger benyttet denne spalten til å berømme både det lokale initiativet og aktiviteten i forbindelse med kursvirksomhet. Nå, mer enn noensinne, er NTF avhengig av ildsjeler som engasjerer seg i lokalforeningenes virksomhet. Men det er også viktig at NTFs sentrale organer tilpasser seg en ny tid og en ny struktur, og at utvalg og "nevnder" er tilpasset NTFs fremtidige etterutdanning. Denne diskusjonen er påbegynt, og ved neste års representantskap bør hovedlinjene være klare. Tilbudet må imidlertid være i takt med medlemmenes ønsker. Derfor vil svar fra spørreundersøkelsen om etterutdanning gi oss nyttig informasjon.

Når dere leser videre i kurskatalogen med vårens tilbud, vil dere se at antall kurs i januar er redusert i forhold til de foregående år. Dette har flere årsaker. Som nevnt, vil vi gradvis utvikle et etterutdanningstilbud med en annen struktur. Vi har tidligere registrert at selv om antallet kurs som tilbys i januar og august har økt, har vi de to siste årene hatt en nedgang i antall kursdeltakere. Mye tyder også på at det er de samme som kommer igjen år etter år. Ut fra evalueringene å dømme har kvaliteten på kursene vært jevnt god, men konkurransen fra andre kurstilbydere er blitt større og vi må stadig skjerpe oss for å gjøre foreningens egne kurser gode og attraktive. Det håper vi er tilfellet med de kursene dere kan lese om på de neste sidene; sett av dagene i januar til faglig oppdatering og start året med friske, nye impulser. Og glem ikke å gå på lokalforeningens kurser!