Landsmøtets informasjonsmøter


NTFs informasjonsmøte
Sted: Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo
Tid: Fredag 2. oktober 1998 kl 0900­1015

Program

Hovedstyremedlem Liv Lyssandtræ: Tannlegekrise ­ mangel på tannleger eller...?

Nå er det ikke bare utkantstrøk som har problemer med å skaffe tannleger til ledige stillinger i Den offentlige tannhelsetjenesten. Over hele landet melder fylkestannleger om problemer, både med å besette stillinger og beholde de tannlegene som blir ansatt.

Skyldes dette at vi har for få tannleger? Eller skyldes det at offentlig tannhelsetjeneste taper i kampen om arbeidskraften? Hvilke tiltak må til for å få en jevn geografisk spredning av tannlegene og en stabil bemanning i Den offentlige tannhelsetjenesten?

Stortinget har bedt Sosial- og helsedepartementet om å utrede behovet for tannleger og en ev utdanning av tannleger i Nord-Norge, og i statsbudsjettet er det avsatt 1 mill kroner til utredningen. Hovedstyret mener at det er nødvendig å diskutere behovet for tannleger i full bredde og har i påvente av den offentlige utredningen startet en utredning internt i foreningen.

Foredraget vil belyse ulike sider ved diskusjonen av behov og foreslå tiltak som kan løse problemene.


Hovedstyremedlem Steinar Brekke:
Kvalitet i tannhelsetjenesten

NTFs kvalitetsarbeid ­ hvor står vi, hvor går vi?

Et nytt kvalitetsutvalg som ble oppnevnt av hovedstyret i januar, har lagt planer for NTFs videre kvalitetsarbeid og har i første omgang utarbeidet nytt materiell til kvalitetshåndboken, som vil bli utsendt i løpet av høsten. Steinar Brekke er leder av utvalget og vil i foredraget gi en statusrapport og orientere om det videre arbeidet.


Fagsjef Morten Rolstad:
Tannlegeforeningens systematiske etterutdanning (TSE)

Et annet aspekt ved kvalitet i tannhelsetjenesten er prosjektet systematisk etterutdanning, tidligere kalt NSE og nå omdøpt til TSE. En prøvemodul er under utarbeidelse, og utprøvingen av denne vil få betydning for hvordan man vil gå videre med arbeidet for å etablere et etterutdanningstilbud som dekker hele odontologien. Fjernundervisning, problembasert læring og bruk av informasjonsteknologi vil stå sentralt i formidlingen av det faglige innhold.


Hovedstyremedlem Carl Christian Blich:
Bruk av informasjonsteknologi i tannlegepraksis

Informasjonsteknologi vil også bety mye for å kvalitetssikre tannlegenes journalføring. En arbeidsgruppe i NTF vurderer ulike sider ved programmer for tannlegepraksis og håper å kunne gi anbefalinger både når det gjelder programmenes innhold og forslag til kjøpekontrakt og serviceavtaler.


OTEs informasjonsmøte
Sted: Film-/Kunstsalen, Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo
Tid: Lørdag 3. oktober 1998 kl 1100­1200


Formann i OTE, Jan-Henrik Andersen:
Innledning med betraktninger om året som har gått


Generalsekretær i Akademikerne, Sverre Strand:
Hvorfor må og hvordan kan dagens forhandlingssystem endres ?
Årets lønnsoppgjør har avstedkommet en del kommentarer i pressen. Personer som har fulgt lønnsoppgjørene gjennom mange år har stilt spørsmål ved premissene for lønnsoppgjørene i offentlig sektor. Streikevåpenet og andre konfliktalternativer er også tatt opp til debatt, i det hele tatt er det slått til lyd for om ikke tiden er moden for å vurdere strukturelle endringer rundt lønnsoppgjørene i offentlig sektor.


PTEs informasjonsmøte
Sted: Olympiasalen, Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo
Tid: Lørdag 3. oktober 1998 kl 1100­1200


Formann i PTE, Carl Christian Blich:
Innledning

Carl Christian Blich vil orientere om aktuelle saker for PTE-styret og utfordringene i tiden fremover.


Styremedlem i PTE, Svein Øksenholt:
Honorarer i privat praksis
Det er snart tre år siden honorarsituasjonen i privat praksis ble totalt endret ved at honorartariffen forsvant og fri prisfastsetting ble innført. Hva har skjedd med prisen på tannbehandling og hvordan har tannlegene funnet seg til rette med den nye ordningen?


Viseformann i PTE Ulf Svensen
Nytt materiell fra NTF

Det vil bli gitt en orientering om NTFs nye håndbok og andre nyheter som foreningen er i ferd med å utarbeide.