logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Drikkevannet i Oslo og Ski bør kokes

Drikkevannet i Oslo og Ski bør kokes

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune anbefaler innbyggere i Oslo og Ski å koke drikkevannet sitt frem til torsdag 18. februar. Årsaken er en teknisk svikt ved Oset vannbehandlingsanlegg. Det er ikke funnet smittestoffer i vannprøver fra drikkevannskilden eller anlegget. Situasjonen er altså ikke den samme som i oktober 2007, da Oslofolk fikk beskjed om å koke drikkevannet, og saken fikk konsekvenser for byens tannleger. Her omtalt i Tidende

Smittevernoverlegen i Oslo Tore Steen sier til Tidende den 16. februar at han ikke er gått ut med særskilte retningslinjer til tannleger eller annet helsepersonell i dagens situasjon, men at han har varslet sykehjemmene spesielt. Steen sier videre at anbefalingen om å koke drikkevannet er en følge av føre var-prinsippet etter at det ble oppdaget en svikt ved klorideringen, og at vann som ikke skal drikkes ikke trenger å kokes. 

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet generelle retningslinjer for hvordan en skal forholde seg når det går ut varsel om at drikkevannet bør kokes. 

Mest sannsynlig er vannet i ledningsnettet trygt, men for sikkerhets skyld anbefaler altså Vann- og avløpsetaten at det vannet som skal drikkes, gis et oppkok. Varselet kommer etter at desinfeksjonen ved Oset vannrenseanlegg var ute av drift et knapt døgn på grunn av teknisk svikt. Feilen ble oppdaget og utbedret tirsdag morgen. Vann- og avløpsetaten påpeker at det er god kvalitet på vannet som kommer inn til renseanlegget, og det er ikke påvist bakterier i prøvene fra det såkalte råvannet den siste uken.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.