logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Ikke flertall på Stortinget for å flytte Den offentlige tannhelsetjenesten

Ikke flertall på Stortinget for å flytte Den offentlige tannhelsetjenesten

Helse- og omsorgskomiteen la 1. juni frem sin innstilling overfor Stortinget hvor den har konkludert med at Den offentlige tannhelsetjenesten (DOT) bør videreføres på regionalt nivå. De fire partiene på borgerlig side ble enige om forslaget, og åpner samtidig for en prøveordning der kommuner som ønsker det, kan søke om å få overta ansvaret fra 2020.

Regjeringen ville flytte ansvaret for tannhelsetjenesten til kommunene, men får ikke flertall for dette på Stortinget. I stedet blir det en prøveordning. 

– Vi er glad for at Stortinget nå beslutter at ansvaret for tannhelsetjenesten videreføres på regionalt nivå. Dette er klokt, sier KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad. Også Venstres Kjetil Kjenseth er fornøyd med avtalen som de fire partiene på borgerlig side ble enige om da helsekomiteen avga innstilling til saken torsdag. 

– Forsøk i noen få kommuner som vil prøve ut ansvaret, hilser vi velkommen. Det vil løfte tannhelsen tydeligere inn i den politiske debatten på alle nivåer, sier han. Avtalen med regjeringspartiene Høyre og Frp innebærer at tannhelsetjenesten videreføres på regionalt nivå. Samtidig skal kommuner som ønsker det, kunne søke om å få overta ansvaret fra 2020. Om lag 15 kommuner vil bli valgt ut som forsøkskommuner i prøveordningen som nå skal på plass. (©NTB) 

NTF er godt fornøyd med komiteens innstilling. 

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.